Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Teslim olan terörist: Ben olsam sıkardım...

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Teslim olan terörist: Ben olsam sıkardım...

YAŞAM Haberleri  / AA

Bölücü terör örgütüne yönelik operasyonlar sırasında ailesine yönelik vasiyet niteliğinde ifadelerin yer aldığı günlüğü bulunduktan sonra ailesine verilen ve dün Mardin'in Nusaybin ilçesinde güvenlik güçlerine teslim olan 25 teröristten biri olan Zehra K, ailesiyle buluşturuldu.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, Mardin'in Nusaybin ilçesinde bölücü terör örgütüne yönelik operasyonda teslim olan 25 teröristten biri olan Zehra K, teslim olduktan sonra babası Mehmet K. ve annesi ile bir araya getirildi. Kızıyla buluşmasında baba Mehmet K, "Çok teşekkür ediyorum, Allah razı olsun." diyerek güvenlik güçlerine teşekkür etti.
Babası kızı Zehra K'ya ise "Kızım sana ne oldu, sen nasıl buraya düştün, sen ne haldesin?" diye sordu.

'EN BÜYÜK HATAM PKK'YA KANMAK'
Zehra K. da "Öncelikle en büyük hatam PKK'ya kanmak. Çünkü PKK hem Türkiye Cumhuriyeti'ni hem Kürt halkını yakıyor. O yüzden benim gençlere çağrım, örgüt beni buna zorladı ama ben her seferinde anladım ki devlete sığınsınlar' dedi. 

'BEN OLSAM MERMİ SIKARDIM'

Terörist Zehra K., 'Benim umudum şahsen yoktu. Biz teslim olduk, ben olsam mermi sıkardım ama devlet bize kucak açtı hem de bu süreçte, böyle bir ortamda. Devlet, bana her türlü imkanı gösterdi, hiçbir şekilde beni zorlamadı, elinden gelen en iyi şekilde ağırladılar, yapmaması gereken şekilde beni ağırladılar." ifadesini kullandı.

AİLESİ 'TESLİM OL' ÇAĞRISI YAPMIŞTI
Güvenlik güçlerince, 16 Mayıs'ta Nusaybin'de bölücü terör örgütüne yönelik operasyonlar sırasında, Zehra K'nın örgüte katıldıktan sonra yaşadığı bunalımları, çaresizlikleri ve pişmanlıklarını anlattığı bir not defteri bulunmuştu. Terörist Zehra K, defterin 29 Nisan tarihli sayfasına, örgüte dava için değil hayattan sıkıldığı için katıldığını, örgüte katılarak büyük bir hata yaptığını, kardeşlerinin böyle bir hata yapmamaları gerektiğini not düşmüştü. Aynı not defterinde kadın teröristin ailesi duyduğu özleme ilişkin ifadeler yer almıştı.

Not defteri, güvenlik güçlerince Zehra K'nın ailesine teslim edilmiş, baba Mehmet K, "Kızım, Türkiye Cumhuriyeti'ne teslim ol. Sana hiçbir şey yapmaz, seni bana sağ salim teslim eder İnşallah. Türkiye Cumhuriyeti'nin adaletine teslim ol. Ben senin babanım, şu anda içim yanıyor. Annen hasta, doktora gidemiyor, onu ikna edemiyorum." ifadelerini kullanmıştı.

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...