Emine Erdoğan: Devletimiz Afrika’ya desteğini sürdürecek

Düzenleyen:
Emine Erdoğan: Devletimiz Afrika’ya desteğini sürdürecek

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, himayesinde gerçekleştirilen Afrika El Sanatları Pazarı ve Kültür Evi’nin açılışını yaptı. Her yıl 25 Mayıs'ta kutlanan Afrika Günü'ne denk gelen açılışa Başbakan Binali Yıldırım'ın eşi Semiha Yıldırım da katıldı.

Dışişleri Bakanlığı’nın koordinasyonunda, MÜSİAD, TİKA, THY ve BEM-BİR-SEN gibi kuruluşların katkılarıyla gerçekleştirilen projenin açılış töreni, Ankara’nın tarihî semti Hamamönü’nde gerçekleştirildi.

Afrika Birliği’nin kuruluş günü olan 25 Mayıs’ta hayata geçirilen projenin açılış törenine; Burundi, Somali, Etiyopya, Nijerya, Gine, Mali, Uganda, Gana, Gambiya gibi bazı Afrika ülkelerinin devlet başkanlarının eşleri ve bakanlarının yanı sıra; milletvekilleri, bakan eşleri, büyükelçiler ve eşleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de katıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan Erdoğan, açılışta yaptığı konuşmada, "Artık Ankara’da da bir eviniz var ilişkilerin artırılmasına katkı sunacağını umuyorum. Sahra Altı Afrika’ya 2000 yılında 330 bin dolar kalkınma yardımı yapılırken 2013’te bu rakam, 193 milyon dolara çıkmıştır. Devletimiz Afrika’ya kalkınma desteğini sürdürme kararlılığındadır. Uluslararası alanda her zaman Afrika’nın sesi olacaktır. Kıtanın istikbali parlaktır. Genç nüfusu ile Afrika büyük bir potansiyele sahiptir. Ancak, sömürge tarihinden kalmış birikmiş sorunları mevcuttur. Kıta bugün onlarla yüzleşmektedir. Sorunlar, Afrika’nın gücünü elinden almıştır. Tüm dünyada insanların yaşam süresi artarken, Afrika’da bunun tam tersi olmaktadır. Bu uçurumun ortadan kalkması gerekmektedir. En büyük zorluğu kadınlar ve çocuklar yaşamaktadır. Öğrendim ki kadınların el emeği ürünleri, hak ettiklerinin çok altında ihraç ediliyor maalesef. Batılı ülkelerde pahalı butiklerde satılıyor. Bir nevi emek sömürüsü yapılıyor. Afrika El Sanatları Pazarı, adil bir Pazar anlayışı ile kurulmuştur. Kar amacı gütmeden Dışişleri Bakanlığımızın ve sivil toplum kuruluşlarımızın nezaretinde Afrikalı kadınlara gönderilecektir. Bu nedenle hayır çarşısıdır. Eğitim Afrika’nın yegane kurtuluş yoludur" diye konuştu.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...