Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kadın girişimciye kredi çalışana pozitif ayrımcılık

Düzenleyen:
Kadın girişimciye kredi çalışana pozitif ayrımcılık

Ekonomi Haberleri

Hükümet kadın istihdamının artırılması için kreş ve benzeri destekleri hızlandırıp kadın girişimciye finansmanı kolaylaştıracak. Ayrıca gençler, yaşlılar, engelliler için de ayrı programlar yapılacak...

Göreve başlayan 65. Hükümetin önceliği yatırımı ve istihdamı artırmak olacak. Bunun için çalışana, girişimciye, yatırımcıya verilecek destekler programda yerini alırken, toplumun refah seviyesinin artırılması için de yeni tedbirler devreye girecek. Buna göre, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı öncülüğünde "Kadın Girişimciliği Programı" hayata geçirilecek, kadınların iş hayatına atılmaları kolaylaştırılacak. Programla kadın istihdamının arttırılması ve ilk kez iş hayatına adım atacak kadınlar için pozitif ayrımcılık ilkesini gözeten kolaylaştırıcı tedbirlerin uygulanması öngörülüyor. Ayrıca kız çocuklarının eğitime devam etmelerinin sağlanması için ilave teşvik mekanizmaları uygulamaya konulacak. Kadınlara yönelik mevzuat, ilgili tarafların görüşleri alınarak gözden geçirilecek.
SOKAK ÇOCUKLARINA İLGİ
65. Hükümet Programı'nda çocuklar için hayata geçirilecek uygulamalar arasında ise sokakta yaşayan, çalışan, çalıştırılan ve risk altında olduğu tespit edilen çocuklara yönelik tedbirler ön plana çıkıyor. Buna göre, koruma altında olan ve uyuşturucu bağımlılığı tedavisi tamamlanan çocuklar ile ailelerine özel psikolojik ve sosyal destek programları oluşturulacak. Böylece uyuşturucudan kurtulan çocuklar ile ailelerine düzenli olarak psikolojik destek verilecek.
Vatandaşların kaliteli, hesaplı, kolay erişilebilir kreşlerden faydalanabilmesi için teşvik düzenlemeleri yapılacak, yoksul ailelere de belirli ölçütlerde internet erişimi imkânı sağlanacak.
Sosyal yardım veya sosyal hizmete ihtiyacı olan bütün dezavantajlı vatandaşlar için başlatılacak Aile Sosyal Destek Programı (ASDEP) aşamalı olarak hayata geçirilecek. Aile değerlerini ön plana çıkaran kültür, sanat, eğitim çalışmaları teşvik edilecek.
Gençler, yaşlılar, engelliler için yeni uygulamalar ve refahı artıracak kararlar yürürlüğe girecek, dar gelirli aileler için ücretsiz internet uygulaması da bu dönemde yaygınlaştırılacak.

Kaliteli ve hesaplı kreş için teşvik

Çalışan kadının ihtiyaçları arasında ilk sıralarda gelen kreş sorunu, yeni hükümetin ilk gündem maddelerinden olacak. Çalışan kadının aklı evde kalmasın diye, iş yerlerinde kreş açılması teşvik edilecek. Vatandaşların kaliteli, hesaplı, kolay erişilebilir kreşlerden faydalanabilmesi için teşvik düzenlemeleri yapılacak, yoksul ailelere de belirli ölçütlerde internet erişimi imkânı sağlanacak. Aile bazında eğitim, sağlık, istihdam, gelir gibi alanları içeren sosyal risk haritası çıkarılacak. Sosyal hizmet ve yardım kuruluşları arasında koordinasyon ve iş birliğini arttırmak amacıyla "Aile Bilgi Sistemi" kurulacak. Sosyal yardımlarda aile büyüklüğünü esas alan, ailenin bütünlüğünü koruyan ve sosyal destek hizmetlerinin berleşik bir şekilde sunulmasını sağlayacak yeni bir modelin hayata geçirilmesi amacıyla "Sosyal Yardım Kanunu" çıkarılacak.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...