AB tek seçenek değil

Düzenleyen:
AB tek seçenek değil

DÜNYA Haberleri

Yeni AB Bakanı Ömer Çelik ve Dı-şişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Avrupa’ya net mesajlar verdi...

Avrupa Birliği (AB) ile Türkiye arasındaki vize muafiyeti sürecini değerlendiren yeni AB Bakanı Ömer Çelik, “Tek seçeneğimiz AB değil” dedi. Görevi Volkan Bozkır’dan devralan Bakan Çelik, “Bir barış projesi olan Avrupa Birliği’nin, Türkiye’nin iç  barışın tehdit eden ve Türkiye’nin meşru haklarını savunulması anlamına gelen  terörle mücadele konusunda Türkiye’ye dönük çifte standartlarda  bulunmamasını istiyoruz. Kuşkusuz bu eşit bir ilişkidir. Türkiye için AB perspektifi çok önemlidir ama yegane seçenek değildir” diye konuştu.  Bu arada Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ankara’nın Geri Kabul Anlaşması da dahil olmak üzere Brüksel’le imzaladığı bütün anlaşmaları bir kenara koyabileceğini açıkladı. Çavuşoğlu, bu sözlerinin bir ‘tehdit ya da blöf’ olmadığını son derece ciddi olduklarını belirtti. Önceki gün Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Frans Timmermans ile telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini belirten Çavuşoğlu, hafta sonu Antalya’da yapılacak ‘En Az Gelişmiş Ülkeler’ toplantısı sırasında da Timmermans ile bu konuyu ele alacağını belirtti. Türkiye’nin vize muafiyeti için gerekli olan 72 kriterden 69’unu gerçekleştirdiğini belirten Çavuşoğlu, “Bu kadar önemli adımlar attıktan sonra emrivaki şekilde Türkiye’ye bu şekilde muamele etmek gerçekçi değil” diye konuştu.
YARDIM ETMİYORLAR
Türkiye’nin üzerine düşen her görevi yerine getirdiğini ve sözünün arkasında durduğunu sözlerine ekleyen Bakan Çavuşoğlu, “Herkes sözünde durmalı, imzaladığımız anlaşmaları Geri Kabul dahil bir kenara koyarız, bu tehdit ya da blöf değil” ifadelerini kullandı. Mülteci yükünün paylaşılması konusunda kimsenin Türkiye’ye yardım etmediğini de ifade eden Çavuşoğlu, “Külfet paylaşımı konusunda uluslararası toplum çok duyarsız. Dünyanın başka bir yerinde olan sıkıntı bana gelmez diye duyarsız kalıyor. Uzun yıllar Avrupa da Suriye’den göç etmek zorunda kalan mültecilere duyarsız kalındı. Ne zaman bunlar Avrupa kapılarına dayandı duyarlı olmaya başladı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...