Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Erdoğan'ın restine AB'den cevap geldi

Düzenleyen:
Erdoğan'ın restine AB'den cevap geldi

DÜNYA Haberleri

Türkiye ile AB arasındaki vize muafiyeti tartışmalarında, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ifadeleri sonrası AB Komisyonu'ndan da açıklama yapıldı. Komisyon, "Türkiye üzerine düşeni yapmalı." dedi.

Türkiye ile AB arasındaki vize muafiyeti tartışmalarında, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ifadelerinden sonra bir açıklamada AB Komisyonu'ndan geldi. Komisyon, Erdoğan'ın geri kabul anlaşmasının meclisten geçmeyeceği yönündeki restine karşılık, tutum değiştirmeyeceği sinyali verdi.

"TÜRKİYE ÜZERİNE DÜŞENİ YAPMALI"

AB Komisyonu'ndan bir sözcü Çarşamba günü yaptığı açıklamada, "Geri kabul anlaşması, vize serbestliğinde ön şarttır" dedi. Sözcü, ancak Türkiye'nin şartları tamamlamak için üzerine düşenleri yerine getirmesi durumunda, vize muafiyetinin devreye gireceğini kaydetti.

ERDOĞAN REST ÇEKMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Salı günü İstanbul'daki BM İnsani Zirvesi'nde, Türkiye'ye kriter dayatılamayacağını ve vize muafiyeti konusunda AB ile uzlaşılmaması durumunda, geri kabul anlaşmasının parlamentonun onayından geçmeyeceğini söylemişti.

Erdoğan, konuşmasında AB ile mülteci anlaşmasının feshedilebileceği uyarısını yapmıştı.

Avrupa Birliği, 1 Temmuz 2016 itibarı ile yürürlüğe girmesi planlanan vize muafiyetinin bu tarihe yetişemeyeceğini, Türkiye'nin öncelikle gerekli şartları tamamlaması gerektiğini açıklamıştı. Vize muafiyeti konusundaki gecikmenin, terörle mücadele yasasında reforma gitmekten kaçınılması olduğu belirtiliyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...