Dubai’ye Türk imzası!

Düzenleyen:
Dubai’ye Türk imzası!

Ekonomi Haberleri

Dubai merkezli Deyaar'ın, Midtown projesinde yer alan 80 dairelik bir bloku kendi markası 'Selenium' ismiyle satacak olan Aşçıoğlu, İngiltere pazarına da girmeyi hedefliyor

Önder ÇELİK DUBAİ

Körfez Bölgesi'nden getirdiği Arap yatırımcıyla Türkiye'ye milyarlarca dolar yatırım yapılmasını sağlayan Türk gayrimenkul sektörü, yurt dışına marka ihracına başladı. Dubai'nin en büyük gayrimenkul geliştirme şirketlerinden Deyaar ile geçtiğimiz yıl  ortaklık anlaşması yapan Aşçıoğlu, Dubai City'de 817 milyon dolar yatırımla inşa edilen Midtown Projesi'nin 27 blokluk ikinci etabı olan Dania District'teki 80 dairelik bir bloku 2001 yılından beri kullandığı 'Selenium' ismiyle satışa sunacak. Dubai'de Aşçıoğlu Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Aşçıoğlu ile Deyaar'ın İcra Kurulu Başkanı (CEO) Muhammed Saeed Al Qatami'nin katıldığı toplantıda tanıtılan Midtown Selenium by Deyaar projesiyle Aşçıoğlu, Körfez'e Türk yatırımcıyı çekmeyi amaçlıyor.
'LONDRA'YA ODAKLANDIK'
Türkiye'de ilk defa bir konut markasının yurt dışına taşındığını belirten Yaşar Aşçıoğlu, "En büyük hedefimiz dünya markalarından biri olmaktı. Bugün Aşçıoğlu olarak Selenium markasını Deyaar ile dünya markası haline getiriyoruz" dedi. Deyaar ile Midtown projesindeki bir blokun geliştirilmesi için anlaşma imzaladıklarını ifade eden Aşçıoğlu, "Cumhurbaşkanımız '2023'te Türkiye dışarıya marka ihraç edecektir' diye vizyon koymuştu. Şimdi biz bu hedefi buradan başlatmış oluyoruz. Böylece Türkiye'de bir ilki başarmanın da gururunu yaşıyoruz" diye konuştu. Deyaar ile; hem Dubai hem Türkiye hem de dünyanın başka yerinde proje geliştirme gibi hedeflerinin olduğunu kaydeden Aşçıoğlu, Londra'ya odaklandıklarını ifade etti. Aşçıoğlu, "Burada iş yapalım evet ama İstanbul daha büyük pazar. 'Win-win' (kazan kazan) modelini nasıl geliştirebiliriz onu ele alıyoruz. Belki Londra'da beraber iş yaparız" ifadelerini kullandı.
BODRUM VE İSTANBUL'DA YER BAKIYOR
Deyaar CEO'su Muhammed Saeed Al Qatami de, Aşçıoğlu'nu Midtown'un Dania District etabı için Türkiye'deki münhasır satış ve pazarlama acentesi olarak seçmekten memnuniyet duyduklarını söyledi. Türkiye'de proje yapmakla ilgilendiklerini ifade eden Al Qatami, eylülden sonra İstanbul'a geleceğini belirtti ve şöyle konuştu: "Aşçıoğlu ile daha fazla işler için iş birliğimiz sürecek. Bodrum ve İstanbul'da bir proje olabilir. Türkiye'ye gelirsek ortağımız Aşçıoğlu olacaktır."

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...