20 çocuk yetim kaldı

Düzenleyen:
20 çocuk yetim kaldı

GÜNDEM Haberleri

Türkiye, Midyat'ta şehit olan 3 evladını ebediyete uğurlarken 3 acı haber daha geldi. Kahramanlardan geriye 20 yetim kaldı.

Mardin'in Midyat ilçesinde PKK'lı teröristlerin bomba yüklü araçla düzenlediği saldırıda şehit düşen geçici köy korucuları Tahsin Demir ve Şehmus Boru'nun cenazeleri toprağa verildi. Şehit korucuların Kürtçe feryat eden yakınları, tabutlara sarılarak gözyaşı döktü. Şehit korucuların cenazeleri, mezarlıkta kılınan namazın ardından yan yana defnedildi. Öte yandan Demir'in 7, Boru'nun da 9 çocuk sahibi olduğu öğrenildi. Bu arada, saldırıda kullanılan plakasız kamyonetin çalıntı olduğu ortaya çıktı. Patlama sesini 20 kilometre uzaktan duyduğunu ve olay yerine geldiğinde korucu arkadaşlarının şehit düştüğünü öğrendiğini dile getiren korucu Şehmus Coşkun korucuların vatanını ve milletini seven kişiler olduğunu söyledi. Yine aynı saldırıda şehit olan 31 yaşındaki Jandarma Astsubay Üstçavuş Salih Yıldırım ise memleketi Tokat'ta defnedildi.
3 ŞEHİT DAHA...
Şehitler ebediyete uğurlanırken Mardin ve Tunceli'den 3 şehit acısı daha geldi. Nusaybin'de teröristlerin el yapımı patlayıcı ile düzenlediği saldırıda 1 polis ile 1 uzman çavuş şehit oldu. Şehit düşen evli 2 çocuk babası 44 yaşındaki polis memuru Uğur Yıldız'ın Kastamonu’daki baba ocağına acı haber tez ulaştı. Şehidin eşi, çocukları ve annesi gözyaşlarına boğuldu. Şehit Uzman Çavuş Şükrü Öngün (34) ise Çorumluydu. Teğmen olan eşi Yasemin Öngün ile aynı birlikte görev yapıyordu. Tunceli’nin Ovacık ilçesi Kuşluca Jandarma Karakolu'ndan operasyona çıkan güvenlik güçleri ile bir grup terörist arasında çıkan çatışmada, Niğdeli Uzman Çavuş Caner Erden şehit oldu. 25 yaşındaki Erden, bekardı. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...