'Türkiye'nin desteği olmasaydı bu noktaya kolay gelemezdik'

Düzenleyen:
'Türkiye'nin desteği olmasaydı bu noktaya kolay gelemezdik'

DÜNYA Haberleri

Gürcistan Parlamentosu Başkanı Usupaşvili: 'Dost ve kardeş Türkiye'nin ülkemize somut desteği olmasaydı Gürcistan bağımsızlığının 25 . yıl dönümünde bulunduğumuz bu olumlu noktaya kolay gelemezdi' dedi.

Gürcistan Parlamentosu Başkanı Davit Usupaşvili, Gürcistan'ın 25 yıllık bağımsızlık sürecinde Türkiye'den sürekli somut destek aldığını söyledi. Usupaşvili, Gürcistan'ın bağımsızlığının 25. yıl dönümü vesilesiyle Türkiye-Gürcistan Parlamentolar arası Dostluk Grubu Başkanı Yardımcısı, AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Heyeti kabul toplantısı öncesinde konuşan Usupaşvili, "Dost ve kardeş Türkiye'nin ülkemize somut desteği olmasaydı Gürcistan bağımsızlığının 25. yıl dönümünde bulunduğumuz bu olumlu noktaya kolay gelemezdi." dedi.

Şahin, yaklaşık 30 dakika süren basına kapalı toplantı ardından Usupaşvili ile görüşmesi hakkında AA muhabirine bilgi verdi.
Toplantının oldukça olumlu geçtiğini kaydeden Şahin, "Ülkelerimiz arasındaki, siyasi, ekonomik, sosyal ve kültürel alanlardaki işbirliğinin 25 yılda edindiği kazanımlar gelecek 25 yıllarda nasıl daha da ileriye götürebilir, bunun için altyapı analizi yaptık." ifadesini kullandı.

Türkiye'nin Gürcistan'ın egemenliği ve toprak bütünlüğünü sürekli tanıyan ve bu ülkenin Abhazya ve Güney Osetya topraklarındaki sorunlarının uluslararası platformlarda barışçıl yollarla çözülmesini destekleyen bir ülke olduğunu vurgulayan Şahin, Usupaşvili ve Gürcistan hükümetine yeni Başbakan Binali Yıldırım'ın selamını getirdiklerini kaydetti.

Türkiye'nin Tiflis Büyükelçisi Zeki Levent Gümrükçü'nün Gürcistan'da yürüttüğü çalışmalardan son derece memnun olduklarını, bu çalışmaların olumlu somut sonuçlarını her daim gördüklerini ifade eden Şahin, "İki ülke arasındaki stratejik işbirliği gelecekte artarak devem edecek. Ekonomik, siyasi, kültürel ve sosyal olarak ülkeler arasındaki kardeşlik sonucunda nasıl kimlikle buraya girebiliyorsak ve pasaport ihtiyacı olmadan sınırları ortadan kaldırdıysak, zihinlerdeki sınırları da ortadan kaldırmaya devam edeceğiz." diye konuştu. Şahin, Usupaşvili ile görüşmesinin ardından heyet ile Tiflis merkezindeki Özgürlük Meydanı'nda Gürcistan'ın bağımsızlığının 25. yıl dönümü törenlerine katıldı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...