Diyarbakır'da PKK operasyonu, çok sayıda gözaltı var

Düzenleyen:
Diyarbakır'da PKK operasyonu, çok sayıda gözaltı var

GÜNDEM Haberleri

Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda, aralarında Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Bismil İlçe Eş Başkanı ile 2 belediye meclis üyesinin de yer aldığı 12 kişi gözaltına alındı.

Valilik tarafından yapılan yazılı açıklamada, Jandarma ekiplerinin Bismil, Sur, Yenişehir ve Bağlar ilçelerinde 17 farklı adreste PKK'ya yardım ve yataklık eden kişilere yönelik operasyon düzenlendiği belirtildi. Valiliğin açıklamasında şöyle denildi:
"Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığınca, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı ile bölücü terör örgütü ve işbirlikçilerine yönelik yapılan çalışmalar kapsamında tespit edilen bazı şüphelilerin; 'Biyografik bilgi formu' adı altındaki çizelgelerle terör örgütüne katıldığı, aralarındaki hukuki anlaşmazlıkları gidermek maksadıyla terör örgütünün sözde mahkemelerine başvurduğu, Lice İlçesi Yolçatı bölgesinde bölücü terör örgütü mensuplarına ait mezarlıkta bulunan ziyaretçi defterine ölen bölücü terör örgütü mensuplarının 'Kahraman, Şehit vb.' ifadelerle anılarak, örgüte bağlılıklarını ifade ettikleri, bu suretle terör örgütü üyeliğini içselleştirdikleri ve terör örgütü propagandası yaptıkları tespit edilmiştir. Yapılan çalışma kapsamında, aralarında Bismil Demokratik Bölgeler Partisi İlçe Eşbaşkanı ve Bismil Belediyesi'nin 2 meclis üyesinin de olduğu, 2'si tutuklu 22 şüpheli tespit edilmiş olup; tespit edilen şüphelilerin yakalanması maksadıyla, Bismil, Sur, Yenişehir ve Bağlar ilçelerinde adresleri tespit edilen 20 şüpheli hakkında 17 farklı adreste 26 Mayıs 2016 tarihinde saat 05.00'ten itibaren Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın verdiği talimat doğrultusunda eş zamanlı olarak operasyon icra edilmiştir. İcra edilen operasyon sonucunda 12 şüpheli gözaltına alınmış, yapılan aramalarda av tüfeği, çok sayıda örgütsel doküman ve sözde bölücü terör örgütünü simgeleyen bez parçası ele geçirilmiş olup, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca çok yönlü soruşturma devam etmektedir. Halkımızın huzur ve güvenliğinin sağlanması ve Teröristle Mücadele kapsamında yürütülen çalışmalara artan bir azim ve kararlılıkla devam edilecektir."

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...