Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İsrail Çevre Bakanı Gabai, istifa etti

Düzenleyen:
İsrail Çevre Bakanı Gabai, istifa etti

DÜNYA Haberleri

İsrail Çevre Bakanı Gabai, "Liberman'ın Savunma Bakanı olarak atanmasını protesto ederek" görevinden istifa ettiğini duyurdu

İsrail Çevre Bakanı Avi Gabai, aşırı sağcı siyasetçi Avigdor Liberman'ın Savunma Bakanı olarak atanmasını protesto ederek görevinden istifa ettiğini açıkladı. İsrail devlet radyosuna konuşan Hepimiz (Kulanu) Partisi'nden Çevre Bakanı Gabai, son siyasi uygulamalar ve Liberman'ın Savunma Bakanı olarak atanmasını, "devletin güvenliğiyle ilgili daha önemli meseleleri arka plana iten yanlış bir uygulama" olarak nitelendirdi.

Gabai, bunun İsrail toplumu içerisinde bölünmelere ve ayrışmalara neden olacağını savunarak, "Bu uygulamanın bir parçası olamam." ifadesini kullandı.

Öte yandan, Hepimiz Partisi lideri Maliye Bakanı Moşe Kahlon da Gabai'nin istifasıyla boşalan Çevre Bakanlığı görevini de kendisinin üstleneceğini açıkladı.Başbakan Binyamin Netanyahu, Liberman ve Hepimiz Partisi lideri Kahlon arasında devam eden görüşmelerin ardından, Liberman'ın başkanlığındaki İsrail Evimiz Partisi'nin mevcut koalisyon hükümetine katılması için önceki gün anlaşmaya varılmıştı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...