185 bin Rakkalı Türkiye’ye geliyor

Düzenleyen:
185 bin Rakkalı Türkiye’ye geliyor

DÜNYA Haberleri

DAEŞ'in merkezi olan Suriye'nin Rakka kentine gerçekleştirilen operasyon sonrası yüzbinleri bulan siviller harekete geçti.

Terör örgütü DAEŞ’in Suriye’deki ‘fiili başkenti’ Rakka’ya, içinde PYD’nin silahlı gücü YPG’nin de bulunduğu Demokratik Suriye Güçleri’nce başlatılan saldırıların kent çevresine ulaştığı iddia edildi. ABD’nin de doğruladığı operasyon, Rakka’da sivil halkın hareketlenmesine yol açtı.

Bölge kaynakları kentten yüz binlerce insanın kaçtığını ve bunların büyük bölümünün yönünü Türkiye’ye çevirdiğini aktarıyor. Rakka’dan Halep’in Azez İlçesi’ne bağlı DAEŞ kontrolündeki Halfetli Köyü’ne ulaşanların sayısı 4 bine ulaştı. Sayının birkaç güç içinde 10 binlere ulaşabileceği belirtiliyor.

185 bin Rakkalı Türkiye’ye geliyor

RAKKA’DA NÜFUS ERİDİ

İç savaş öncesi yaklaşık 400 bin nüfusa sahip olan Fırat Nehri’nin kıyısındaki Rakka’ya DAEŞ’in komuta heyetinin yerleşmesinden sonra nüfusunun 1 milyonu bulduğu tahmin ediliyor. Ancak hafta başından beri bu nüfus hızla eriyor.

ABD Hava Kuvvetleri’nin hafta başında kente üzerinde “Bağımsızlık vakti geldi evlerinizi terk edin” yazan broşürler atması ve PKK’nın Suriye uzantısı PYD’nin başını çektiği Suriye Demokratik Güçleri’nin (SDG) salı günü “Harekât başladı” açıklamasının ardından yüz binler kısmen güvenli gördükleri Halep’in kuzeyindeki Bab, Münbiç, Cerablus ve Çobanbey’e doğru yola çıktı.

185 bin Rakkalı Türkiye’ye geliyor

Binlerce kişi de güneydeki Deyrizor bölgesine yöneldi. ABD’nin Voice of America servisinin internet sitesinde “Batılı diplomatların verdiği rakamlara dayanılarak” kentten en az 185 bin kişinin kaçtığı belirtildi.

185 bin Rakkalı Türkiye’ye geliyor

DAEŞ DE İZİN VERDİ

Suriye İnsan Hakları Örgütü’nün bildirdiğine göre Rakka’nın boşaltılmasına DAEŞ yönetimi de izin verdi. Hatta örgütün komutan ve militanlarının aileleri, Rakka çevresindeki kasaba ve köylere gönderildi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...