PKK ile yapılan 'çocuk sözleşmesini' yok ettiler

Düzenleyen:
PKK ile yapılan 'çocuk sözleşmesini' yok ettiler

GÜNDEM Haberleri

İsviçre merkezli Geneva Call adlı kuruluş PKK ile 2013'te yaptığı 'çocuk sözleşmesini' kaldırdı.

Kendilerini tarafsız sivil toplum örgütü olarak niteleyen Geneva Call isimli kuruluş dünya çapındaki terör örgütleri ve yasa dışı yapılanmalara ile görüşerek onlarla çeşitli başlıklar altında insanlığın korunması adına anlaşmalar hazırlıyor. Kuruluş, çocukların çatışmalarda kullanılmaması, kadın istismarının önüne geçilmesi ve mayın döşenmemesi şeklinde başlıklar adı altına örgütler ile anlaşmalar imzalıyor.

Bu anlaşmalardan birini de yıllardır Türkiye gündemini meşgul eden, sivil ve asker olmak üzere binlerce vatandaşın hayatını kaybetmesine sebep olan ve son dönemde devletin kararlılıkla yürüttüğü operasyonlar kapsamında ortadan kaldırılmaya çalışılan PKK terör örgütü ile yapıldı.

PKK, çözüm süreci ile birlikte, çocuk PKK'lıları silahsızlandırmak için “Cenevre Çağrısı" adlı sivil toplum kuruluşuyla anlaşmıştı.

ANLAŞMA KALDIRILDI

Geneva Call isimli kuruluş, 5 Ekim 2013''te Cenevre Çağrısı Uyarınca Çocukların Silahlı Çatışmaların Etkilerinden Korunmasına Dair Taahhütname''yi imzalamış, anlaşma kapsamında çocukları militan olarak kullanmaması, konusunda ortak karara varılmıştı. Bu anlaşma, kuruluşun dünya çapında beş dilde yayın yapan internet siteleri üzerinden yayınlamışlardı.

Yaşanan son gelişmeler sonrası yapılan ve yayımlanan anlaşma metninin Geneva Call kuruluşu tarafından sitelerinden kaldırılması ise dikkat çekti.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...