Meteoroloji’den İstanbul açıklaması

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Meteoroloji’den İstanbul açıklaması

YAŞAM Haberleri  / AA

Meteoroloji 1. Bölge Müdürü Ergün Güler, İstanbul'da aralıklarla sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde devam edecek yağışların akşam saatlerinden itibaren etkisini kaybetmesini beklediklerini bildirdi. Yağış İstanbul trafiğini de kötü etkiledi

İstanbul'da sabah saatlerinde başlayan yağış, aralıklarla devam ediyor. Yağışa hazırlıksız yakalanan vatandaşlar zor anlar yaşarken, sürücüler de olumsuz yönde etkilendi. Meteoroloji 1. Bölge Müdürü Ergün Güler, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İstanbul'da 27 günlük hava durumu ortalamasına bakıldığında, sıcaklıkların mevsim normalleri civarında olduğunu kaydetti.     

Yağışların da mevsim normallerinde olduğunu ifade eden Güler, sıcaklıkların yarından itibaren artacağını söyledi. İstanbul'da bugün belirli yerlerde kuvvetli yağışlar görüldüğünü belirten Güler, "Metrekareye Kartal'da 16, Samandra'da 18, Beykoz'da 17, Kadıköy'de 15, Çekmeköy ve Sancaktepe'de 14'er, Eyüp'te 13, Fatih'te 10, Sarıyer ve Florya'da 9'ar kilogram yağış düştü. Aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde devam edecek yağışların akşamsaatlerinde itibaren etkisini azaltarak kaybetmesini bekliyoruz" bilgisini verdi.  Ergün Güler, 5 gün boyunca İstanbul'da yağış beklenmediğini kaydetti.

 TRAFİKTE YOĞUNLUK

 Yağmurun şiddetinin arttırmasıyla trafik erken saatte yoğunlaşmaya başladı. Cuma günü yoğun trafiğiyle bilinen İstanbul'da yağmurla beraber trafik felç oldu. Saat 17.00'de trafik yoğunluğu yüzde 74'ü buldu.  Yoğunluğun iş çıkışı saatlerinde daha da artması bekleniyor.

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...