Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'Ukraynalılar isterse devlet başkanı olacağım'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'Ukraynalılar isterse devlet başkanı olacağım'

DÜNYA Haberleri  / AA

Rusya’da bulunduğu hapishaneden ülkesine dönen Ukraynalı pilot ve milletvekili Nadejda Savçenko, Ukraynalıların istemesi halinde devlet başkanı olabileceğini söyledi.

Savçenko, Ukrayna Palas'ta düzenlediği basın toplantısında medya mensuplarının sorularını cevaplandırdı.

"Eğer sıcak savaş başlarsa ilk sırada yer alacağım"

Pilotluğu sevdiğini vurgulayan Savçenko, Ukrayna için faydalı olan her şeyi yapacağını ve ülkesini korumaya devam edeceğini dile getirdi. 

Savçenko, “Eğer yarın sıcak savaş başlarsa ilk sırada yer alacağım. Eğer burada (Kiev) daha çok gerekliysem bütün gücümü gereken neyse yapmak için ortaya koyacağım. Yaşadığım sürece Ukrayna için ne yapabileceksem yapacağım.” ifadelerini kullandı.

"Ukraynalılar için gerekliyse devlet başkanı olacağım"

Ukrayna devlet başkanı olmak isteyip istememesi ile ilgili soruya Savçenko, “Hadi Ukraynalılara soralım. Ukraynalılar, eğer devlet başkanı olmam sizin için gerekliyse, tamam, devlet başkanı olacağım.” şeklinde cevap verdi.

Ancak Ukraynalıların öyle basit bir seçim yapacağına inanmadığını belirten Savçenko, uçmayı sevdiği için devlet başkanı olmayı istediğini söyleyemeyeceğini kaydetti.

31 Mayıs’tan itibaren Ukrayna Parlamentosunda çalışmalara katılacağını açıklayan Savçenko, parlamento kürsüsünde bulunan "Savçenko’ya özgürlük" pankartını çıkartarak, yerine Rusya’da bulunan diğer siyasi tutukluları hatırlatan bir pankart asacağını bildirdi. Savçenko, parlamentoda ağırlıklı olarak askeri konularda çalışacağını ifade etti.

"Kendi insanlarını aşağılama, Ruslarla alay etme"

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin hakkında ne söylemek istediğinin sorulması üzerine Savçenko, “Putin için şunu söylemek isterdim. Bırak Ukrayna’yı. Tuttuğun ülkeleri bırak. Kendi krallığını kendine bırak. Kendi insanlarını aşağılama, Ruslarla alay etme.” dedi. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...