Siirt Emniyetinden HDP'li Kürkçü'ye suç duyurusu

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Siirt Emniyetinden HDP'li Kürkçü'ye suç duyurusu

GÜNDEM Haberleri  / AA

Siirt Emniyet Müdürlüğü, HDP milletvekili Ertuğrul Kürkçü hakkında, sosyal medyada halkı kin ve nefret duygusuyla tahrik ettiği, güvenlik güçlerini itibarsızlaştırdığı ve tehdit ettiği gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.

Siirt Emniyet Müdürlüğü, HDP İzmir milletvekili Ertuğrul Kürkçü hakkında, sosyal medyada halkı kin ve nefret duygusuyla tahrik ettiği, güvenlik güçlerini itibarsızlaştırdığı, kin ve nefret ile görevi başındaki memura hakaret ve tehdit ettiği gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.

Siirt Cumhuriyet Başsavcılığına, İl Emniyet Müdürlüğünce yapılan suç duyurusunda, kentte 22 Mayıs'ta Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Genel Başkanları ve bölge milletvekillerin katılımıyla HDP il binası önünde halkla buluşma etkinliği düzenleneceği bilgisi üzerine kentteki çeşitli yerlerinde güvenlik tedbirleri alındığı belirtildi.

Siirt Valiliğinin uyguladığı güvenlik tedbirlerini eleştiri mahiyetinde Kürkçü'nün sosyal medya hesabından "Siirt'e halkla buluşma yolunda konvoyumuza saldıran silahlı çeteler..." diye mesaj atıldığı kaydedilen suç duyurusunda, Kürkçü'nün görevini yapan güvenlik görevlilerini halkın huzur ve güvenini bozan çetelere benzeterek, iftira atmak suretiyle yalan bilgiler paylaştığı, toplumsal huzuru ve kamu güvenliğini sağlamaya çalışan görevlileri hedef haline getirdiği ve halkı güvenlik güçlerine karşı kışkırtmaya çalıştığı bildirildi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...