Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

“Umarım herkes Türkiye’yi örnek alır”

Düzenleyen:
“Umarım herkes Türkiye’yi örnek alır”

Ekonomi Haberleri

BM Genel Sekreter Yardımcısı Gyan Chandra Acharya, Türkiye’nin en az gelişmiş ülkelere destek verme sürecinde liderlik yaptığını belirterek, “Diğer ülkeler de inşallah Türkiye’yi örnek alır” dedi.

Buket Güven ANTALYA
Kasım ayında dünyanın en zengin ülkelerini Antalya’da ağırlayan Türkiye bu defa da dünyanın en az gelişmiş ülkelerini ağırladı. 48 ülkeden 30’un üzerinde hükümet ve devlet başkanını katıldığı BM En Az Gelişmiş Ülkeler Zirvesi Antalya’da başladı. Üç gün sürecek zirvenin açılışında konuşan BM Genel Sekreter Yardımcısı Gyan Chandra Acharya, Türkiye’nin en az gelişmiş ülkelere destek verme sürecinde liderlik yaptığını söyledi. Acharya, şunları kaydetti: “Türkiye Cumhuriyeti en az gelişmiş ülkelere ulusal düzeyde çok ciddi katkılar sağlıyor. Her ülke bu ülkelerle ilgili taahhüdünü yerine getirecek olsa çok yol kat edilir. Türkiye’ye teşekkür etmek istiyorum. Hem bu taahhütlerini yerine getirdiler hem de ötesine geçtiler. Diğer ülkeler de inşallah Türkiye’yi örnek alır.” İlk defa 8-9 ülkenin 2021’e kadar en az gelişmiş ülkeler listesinden çıkabilecek duruma geldiğini söyleyen Acharya, “2021 senesine kadar mezun olabilecekler. Eskiye göre bu çok önemli bir gelişme, sadece iki ülke mezun olabilmişti” dedi. 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...