Erdoğan: Bize atılan çelmeler 3 yıldır boşa çıkıyor

Düzenleyen:
Erdoğan: Bize atılan çelmeler 3 yıldır boşa çıkıyor

POLİTİKA Haberleri

Erdoğan, “Terör örgütünün eylemleri ve bölgemizdeki gelişmeler birbiriyle bağlantılı. Bizi tökezletmek için uzatılan çelmeler, Allah’ın yardımı ve milletimizin iradesiyle 3 yıldır boşa çıktı” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Ahilik Haftası kutlamaları için Kırşehir’deydi. Cuma namazını Ahmet Yesevi Camii’nde kılan Erdoğan, daha sonra kutlama törenlerinin yapıldığı Ahi Evran Külliyesi’nde coşkulu bir kalabalığa hitap etti, ardından da Ahi Evran Üniversitesi’ndeki fahri doktora töreninde konuştu. Paralel Yapı ve terör örgütü PKK’ya sert eleştiriler yönelten Erdoğan, grup toplantısında kendisine hakaret eden CHP’lileri de ‘haysiyet cellatları’ diyerek kınadı. Cumhurbaşkanı özetle şunları söyledi:
“3 yıldır çok önemli hadiseleri yaşadık. Terör örgütünün eylemleri ve bölgemizdeki gelişmeler birbiriyle bağlantılı. Bizi tökezletmek için uzatılan çelmeler, Allah’ın yardımı ve milletimizin iradesiyle 3 yıldır boşa çıktı. Ülke olarak kararlılığımızla yola devam ediyoruz. Bölücü terör örgütünün yaptıklarının hepsi geçici. Güvenlik güçlerimiz hepsini birer birer yakalayarak, kaçınılmaz akıbetlerine uğurladılar. Bakın kendileri toplu olarak teslim oluyor ve ‘kandırıldık’ diyorlar. Terör örgütüne artık alçakça eylem yapma fırsatını vermeyeceğiz. Şehirlerden sonra kırsalı da teröristlerden temizleyeceğiz. 
KILIÇDAROĞLU’NA
TBMM’de bir siyasetçi konuşmasını yaparken Cumhurbaşkanına açık ve net küfrettiriyor. Bakın bu bir eleştiri değil, küfür. Bir partinin genel başkanı olarak bu küfürler arka arkaya devam ederken, kalkıp da ‘Ne yapıyorsunuz?’ demiyor. Çünkü senaryo kendisi tarafından hazırlanmış ve bu senaryonun o da baş rol oyuncusu. Orada hakarete uğrayan parlamentonun üyeleri olarak hepimiz davalarımızı açtık ve bunu sürdüreceğiz. Çünkü o çatı altında küfretmeye hiçbir milletvekilinin ve hiçbir partilinin hakkı yok. Bunlar, Türkiye Cumhuriyeti Büyük Millet Meclisi’nde Cumhurbaşkanına ve milletvekillerine küfredecek kadar alçaldılar. Bunlarda ahlak diye bir şey yok, bunlarda haysiyet diye bir şey yok. Çünkü bunlar haysiyet celladıdır, bunlar kan emicidir. 
‘PARALEL’E
‘Legal görünüm altındaki illegal terör örgütü’ dedik, Fetullahçı Terör Örgütü olarak tavsiye kararını aldık ve hükümete gönderdik. Şimdi hükümetten de Bakanlar Kurulu kararını bekliyoruz ve bunların terör örgütü olarak tescilini de gerçekleştireceğiz.”

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...