Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Program tamam sıra güvenoyunda

Düzenleyen:
Program tamam  sıra güvenoyunda

POLİTİKA Haberleri

Yoğun tartışmalara sahne olan 65. hükümetin programı üzerindeki görüşmeler dün tamamlandı, güven oylaması ise yarın yapılacak.

TBMM BÜROSU ANKARA
Başbakan Binali Yıldırım’ın AK Parti Genel Başkanı seçilmesinden sonra jet hızıyla oluşturulan 65’inci hükümetin programı üzerindeki görüşmeler dün tamamlandı. Yıldırım hükümetinin güven oylaması ise yarın gerçekleştirilecek. TBMM Genel Kurulunda iktidar ve muhalefet temsilcileri söz alarak program üzerindeki görüşlerini dile getirdi. Kürsüye ilk  çıkan MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, “65. Hükümet Programı, Davutoğlu hükümeti programının kes, kopyala, yapıştır halidir. Her iki programdaki ifadelerin yüzde 90’ı kelimesi kelimesine aynıdır” görüşünü savundu. HDP Milletvekili Meral Danış Beştaş ise terörle mücadeleyle ilgili eleştiriler yöneltirken, kendisine cevap veren AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, “Çocukların elindeki silahlar varken siz bir şey yapamaz mıydınız? Yapardınız. Ama sizin daha çok işinize gelen ölü üzerinden propagandadır” dedi.
DOKUNULMAZLIK ATIŞMASI 
HDP ve CHP grubu arasında ise dokunulmazlık oylaması sebebiyle atışma yaşandı. HDP’li sözcülerin dokunulmazlıklarda HDP dışındaki partilerin bir araya geldiği yönünde açıklamalarına CHP grubu tepki gösterdi.  CHP’li Engin Altay, “Sizin keyfinize göre siyaset yapacak halimiz yok. Kim alçak kim değil Oslo’nun Dolmabahçe’nin Kandil’in görüşme tutanaklarını yayınlarsınız belli olur” diye konuştu.  
“BU GÖMLEKTEN KURTULACAĞIZ”
Hükümet adına konuşan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ağırlıklı olarak ‘Başkanlık’ sistemine yer verirken özetle şunları söyledi: 65. Hükümetin ana görevi, Türkiye'yi, sizlerin de katkısıyla süper lige çıkarmak, yani dünyanın 10 büyük ülkesinden birisi yapmaktır. Bu siyasal sistem, Anayasa’sıyla, Siyasi Partiler Yasası’yla ve diğer bütün antidemokratik yasalarıyla, önce 1960 darbesinin, arkasından geliştirilerek 1980 darbesinin Türkiye’ye hediyesidir. Türkiye, bu deli gömleğinden kurtulmak durumundadır. Bu millet, eninde sonunda bu deli gömleğini üstünden çıkaracak ve çöp tenekesine atmayı inşallah başaracaktır. Bu görev parlamentonundur.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...