‘Sivil’ dedikleri eli barutlu katil

Düzenleyen:
‘Sivil’ dedikleri eli barutlu katil

GÜNDEM Haberleri

Gruplar hâlinde teslim olan teröristlerin sivil olduğu yalanını “Swap” testi ortaya çıkardı. PKK’lılarda barut ve silah izi tespit edildi

ahraman polis ve Mehmetçiğimizin kararlı operasyonları sonrası Mardin’in Nusaybin ilçesi, bölücü terör örgütüne dar edildi. Örgütten ve çatışma hatlarından kopuşlar peş peşe yaşanıyor. Dün 8 terörist daha, 3 ve 5’li gruplar halinde güvenlik güçlerine teslim oldu. Böylece son 3 günde ilçede teslim olan örgüt mensubu sayısı 76’ya yükseldi. Çatışmada yaralanan bir terörist de sağ yakalandı. Teslim olan teröristler, PKK mensuplarının yaşadığı pişmanlık, şiddet ve tacizleri anlattı. Ailesine kızdığı için örgüte katıldığını belirten bir terörist, “Öfkeyle kalkan zararla oturur. Yüce Türk milletinden özür diliyorum. Devletin büyüklüğünü anladık. Devletin gerçekten barış istediğini ve PKK’nın terör örgütü olduğunu anladık. Dinimizi değiştirmemizi öngördükten sonra onların ne olduğunu anladık. Pişmanım, arkadaşlara da sesleniyorum, asla ve asla bu yolu tercih etmeyin. Yıllarca kardeşçe olduğumuz bu ülkede beraber yaşamaya devam etmeliyiz” dedi
KADINLAR: ÖRGÜT TECAVÜZCÜ
Bir kadın terörist de, örgütten şiddet gördüğü için kaçtığını belirterek, “Devlet, bizi oradan kurtardı. Gençler, PKK sizi kullanır ve atar. Pek çok kez taciz ve tecavüz olaylarına şahit olduk” diye konuştu. Diğer bir terörist de, PKK’lıların 26 Mayıs akşamından itibaren kaçma planları yaptıklarını söyledi. Bu arada teslim olan PKK’lıların sivil olduklarına dair ortaya atılan iddialar üzerine “Swap” testi yapıldı. Bu testlerde şahıslar üzerinde patlayıcı kalıntıları ve silah izlerine rastlandı. İlçede PKK’ya yönelik başlatılan operasyonda bugüne kadar 482 terörist etkisiz hale getirildi, 406 barikat kaldırıldı ve bin 35 el yapımı patlayıcı imha edildi.
Bu arada Genelkurmay Başkanlığı, 18-23 Mayıs’ta Irak’ın kuzeyindeki Metina bölgesine yapılan hava harekâtlarında 80, Nusaybin ve Şırnak’ta süren operasyonlarda ise 12 teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...