Hoş geldin Alanya

Düzenleyen:
Hoş geldin Alanya

SPOR Haberleri

Antalya temsilcisi Adana Demirspor'u 120 dakikası 1-1 biten maçta penaltılarla mağlup etti ve tarihinde ilk defa Süper Lig’e yükseldi

PTT 1. Lig'den Süper Lig'e yükselen son takım play off finalinde Adana Demirspor'u 120 dakikası 1-1 biten maçta penaltı vuruşlarında 3-1 mağlup eden Alanyaspor oldu. Konya Torku Arena'da oynanan karşılaşma her iki takım taraftarının da desteğiyle büyük bir coşku ve tempoyla başladı. Alanyaspor henüz maçın başında Ayite ile gole yaklaşırken, golcü oyuncunun 5. dakikada ceza sahası dışından yaptığı vuruş az farkla dışarı çıktı. Perdeyi açan gol ise 8. dakikada Pote'den geldi. Alanyasporlu futbolcuların ceza sahasından bir türlü uzaklaştıramadığı pozisyonu iyi takip eden Beninli futbolcu düzgün bir kafa vuruşuyla 21 senedir Süper Lig’e çıkmayı bekleyen taraftarlarını sevindirdi: 1-0. Golün ardından maçtaki temponun düşerken, 37'de Yasin'in sağ kanattan yaptığı ortayı kale önünde ağlarla buluşturan Emre ilk yarının skorunu ilan etti: 1-1. Maçın ikinci yarısında her iki takım da telafisi olmayacak bir hata yapmaktan kaçınırken, 90 dakika 1-1'lik eşitlikle sona erdi. Adana Demirspor uzatma bölümünün 118. dakikasında gole çok yaklaşırken, Alanyaspor kalecisi Haydar yakın mesafeden yapılan kafa vuruşunda gole izin vermedi ve penaltı vuruşlarına gidildi. Alanyasporlu taraftarların olduğu tribünün önünde yapılan penaltı vuruşlarını Pote, Abdülkadir ve Hüseyin ile kötü değerlendiren Adana Demirspor Galip, Emre ve Sinan'ın gollerine engel olamayınca Süper Lig'e yükselen son takım Alanyaspor oldu.

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...