BAŞA DÖN

Türkiye Gazetesi

Anasayfa > Haber > Toza ve polene dikkat!

Toza ve polene dikkat!

Baharın gelmesiyle beraber başta polenler olmak üzere; çilek, yumurta, balık gibi çeşitli gıdalar ile hayvan tüyleri, ev ve iş yerindeki tozlar alerjiye neden olur...



UZMAN GÖRÜŞÜ Baharın gelmesiyle beraber başta polenler olmak üzere; çilek, yumurta, balık gibi çeşitli gıdalar ile hayvan tüyleri, ev ve iş yerindeki tozlar alerjiye neden olur... Alerjinin başlıca belirtileri; burun tıkanıklığı, hapşırma nöbetleri, sulu burun akıntısı, burun, gözler, damak ve gırtlakta kaşıntı, öksürük ve baş ağrısıdır... Alerjisi olan kişilerde sinüs enfeksiyonları, kulak problemleri ve burun polipleri görülebilir... Evler mutlaka havalandırılmalı, rutubet önlenmeli, kumaş eşyalar yerine deri, ahşap veya plastik ürünler tercih edilmeli... Evde halı kullanılmamalı, düzenli süpürülmeli ve silinmeli, temizlik esnasında maske takılmalı ve yatak takımları haftada bir kez yıkanmalı, özellikle çocukları düşünerek onlara tüylü oyuncaklar alınmamalı... GÜNÜN YEMEĞİ Brüksel Lahanası Dolması Malzemeler > 1 paket Brüksel lahanası > 8-10 adet çeri domates > 150 gram kıyma > 1 adet soğan > 1 çay bardağı sıvıyağ > 1 çorba kaşığı salça > 1 çorba kaşığı pirinç > Karabiber, tuz > Yenibahar > 1 su bardağı sıcak su HAZIRLANIŞI Brüksel lahanalarını temizleyip, sap kısımlarından keserek içlerini oyun. Soğanı bir kapta rendeleyin. Kıymayı, pirinci,1 çorba kaşığı sıvıyağ ve 1 çorba kaşığı suyu, tuz, karabiber ve yenibaharı soğana ilave edip karıştırın. Dolma içini Brüksel lahanalarının içine bölüştürün. Ağızları yukarı gelecek şekilde düz tabanlı bir tencereye yan yana dizin. Tuz ve kalan yağı ilave edip üzerini porselen tabakla kapatın. Sıcak suyu ilave edip kısık ateşte 20 dakika pişirin. Tabağı çıkarıp, çeri domatesleri ilave edip, 5 dakika daha pişirip ocaktan alın. Servis tabağına alıp, arzunuza göre yoğurtla servis yapın. ...afiyet olsun... PÜF NOKTASI > Buzdolabındaki yiyecekler zamanla hoş olmayan kokular yayabilir... Bunu önlemek için, buzdolabınızın içine vanilyaya batırdığınız pamuk koyarsanız, kötü kokuyu önlemiş olursunuz... > Pastanız için pudra şekeri gerekiyorsa, bunu çok basit bir yöntemle elde edebilirsiniz. Temiz iki kağıt arasına toz şekeri koyun. Isıttığınız ütüyü bu kağıdın üzerinde şekerlen un haline gelene kadar gezdirin. Pudra şekeriniz hazır.. Albümünüz (...B.Sanlı’nın albümünden) TÜRKİYE HATIRASI RÜMEYSA Antalya’nın güler yüzlü kızı... Sürprizi ancak doğum gününden iki gün sonra yapabiliyoruz... BİZE ULAŞIN: e-posta: omer.soztutan@tg.com.tr telefon: (0212) 454 30 00 faks: (0212) 454 31 00 adres: türkiye gazetesi ihlas medya plaza 29 ekim caddesi, 34197 yenibosna/istanbul
 
 
 
 
 
 
 
Reklamı Geç
KAPAT