Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Prof. Dr. Sancar'ın ismi laboratuvara verildi

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Prof. Dr. Sancar'ın ismi laboratuvara verildi

TEKNOLOJİ Haberleri  / AA

Nobel Kimya Ödülü sahibi Prof. Dr. Aziz Sancar'ın adı, Gebze Teknik Üniversitesinde görev yapan eski öğrencisi tarafından kurulan laboratuvara verildi.

Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü'nde görev yapan Doç. Dr. Nuri Öztürk tarafından kurulan Aziz Sancar Biyolojik Saat Laboratuvarı açıldı.

Nobel Kimya Ödülü sahibi Prof. Dr. Aziz Sancar, katıldığı açılış töreninin ardından düzenlenen basın toplantısında, ABD'deki laboratuvarında çok sayıda Türk öğrenci ve doktora sonrası araştırmacının çalıştığını söyledi.

Doç. Dr. Öztürk'ün onların arasında ayrı bir yeri bulunduğunu anlatan Sancar, ona çok güvendiğini belirtti.

Nobel Ödülü'nün kime takdim edileceğine İsveçlilerin karar verdiğini dile getiren Sancar, "Hepinizden rica ediyorum 'İlla Nobel alacaksın' diye Nuri'ye baskı yapmayın. Nuri güzel bilim yapacaktır, ondan eminim. Dünya çapında bilim yapacak ve iyi bilim insanı yetiştirecek." diye konuştu. 

"Temel bilimlerin desteklenmesi çok önemli"

Kocaeli'nin teknoloji alanında Türkiye'nin lideri olduğunu belirten Sancar, şöyle devam etti:

"Temel bilimlerle ilgilenen bir araştırmacı olarak, temel bilimlerin desteklenmesini de çok istiyorum. Çünkü konu teknoloji olunca çoğunu dışarıdan alıyoruz ve burada tatbik ediyoruz. Böyle olunca benim anlayışıma göre, yine dışarıya bağlı oluyoruz."

"Bilim geleneğini yerleştirmemiz lazım"

"Eğitim sistemimizin üniversitelerimizin başarısızlığında bir etkisi var mı? Üniversiteye giden iyi öğrencilerin meslek lisesinden gelmesi gerekmez mi?" sorusunu Sancar, "Bunun cevabını bilsem Türkiye'ye döner bunun için uğraşırdım ama bilmiyorum. Bizde bilim geleneği yerleşmiş değil, bu geleneği yerleştirmemiz lazım. Biraz daha politika kavga ve gürültüsünü azaltıp, enerjimizi oraya aktarırız ama o nasıl olur bilmiyorum. Güzel şeyler görüyorum, inşallah bu devam eder." şeklinde yanıtladı.

"Kızlarımızı eğitmemiz lazım"

"Türk kadınlarına ne mesaj vermek istersiniz?" sorusu üzerine Sancar, "Genellikle kadınlar erkeklerden daha ileri görüşlüdür. Ben onu annemde ve tanıdığım tüm kadınlarda gördüm. Yeni bir yemek hiç denemem, tadına bile bakmam. Hanım değişik şeyleri yapar ve dener. O bakımdan Türk kadınlarına tavsiyem, kızlarımızın eğitimi için erkeklerden daha fazla ısrar etsinler ve babalar ne söylerse söylesin kızlarımız eğitilsin. Bütün kızlarımızı eğitmemiz lazım." ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...