Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Irak'ta Şii milisler, Sünnilere ait 2 camiyi yaktı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Irak'ta Şii milisler, Sünnilere ait 2 camiyi yaktı

DÜNYA Haberleri  / AA

Irak'ın batısındaki Enbar'da Haşdi Şabi'ye bağlı Şii milislerin Sünnilere ait iki camiyi yaktı ve onlarca evi yağmaladı.

Irak'ın batısındaki Enbar vilayetine bağlı Garma'da Haşdi Şabi'ye bağlı Şii milislerin Sünnilere ait iki camiyi yaktığı ve onlarca evi yağmaladığı bildirildi.

Enbar'a bağlı Felluce'nin kuzey doğusundaki Garma'daki Sünni aşiret liderlerinden Mueyyed el-Cumeyli, AA muhabirine yaptığı açıklamda, "Haşdi Şabi milisleri (Şii) Garma'da Büyük Garma Camisi ile İbrahim el-Ali el-Hassun Camisini yaktı ve onlarca evi yağmaladı." dedi.

Cumeyli, Şii milislerin ayrıca Garma'da bazı evlerin duvarlarına mezhepçi ifadeler içeren sözler yazdığını söyledi. "Garma'nın tamamını Haşdi Şabi milisleri kontrol ediyor." diyen Cumeyli, bu milislerin evlerden yağmaladığı malzemelerin bir kısmını getirdikleri araçlarla Bağdat'a doğru götürdüğünü kaydetti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...