ABD'den açıklama geldi, doların ateşi yükseldi

Düzenleyen:
ABD'den açıklama geldi, doların ateşi yükseldi

Ekonomi Haberleri

Fed Başkanı Janet Yellen, Harvard'ta yaptığı konuşmada, tahminlerde yanılma olmazsa gelecek aylarda "kademeli ve temkinli" faiz artırımı uygun olabilir dedi.

Fed Başkanı Janet Yellen, Harvard'ta yaptığı konuşmada, tahminlerde yanılma olmazsa gelecek aylarda "kademeli ve temkinli" faiz artırımı uygun olabilir dedi.Fed Başkanı Yellen, ilk çeyreğin ardından ABD ekonomisinin büyümeye devam ettiğini söyleyerek, enflasyonun da yüzde 2 seviyesine birkaç yılı içinde yükselmesi gerektiğini belirtti.

"KRİZ OLMAMASI İÇİN HER ŞEYİ YAPMALIYIZ"

Janet Yellen, Harvard Üniversitesi'nde yaptığı konuşmada, kapitalizmden daha iyi bir sistem olmadığını ancak kapitalizmde de bozulmalar olabileceğini söyledi. Konut balonunun yaşattığı sistematik riski göremediklerini söyleyen Yellen, bir daha kriz oluşmaması için her şeyi yapmak istediklerini vurgulayarak, "Şimdi riskleri görek adını işimizi çok daha iyi yapmaya çalışıyoruz. Sistematik risklere ve finansal istikrara odaklandık." dedi.

"FED, FAİZLERİ ZAMAN İÇİNDE KADEMELİ OLARAK YÜLSELTECEK"

Yellen, ekonominin tam istihdam olarak kabul edilen işsizlik oranına ulaştığını ve enflasyonun yüzde 2 hedefine ilerlediğini belirterek, "Daha öncede söylediğim gibi Fed'in faizleri zaman içinde kademeli ve dikkatli şekilde yükseltmesi uygun olacaktır" dedi.

BİR SONRAKİ FAİZ ARTIŞI GELECEK AYLARDA

Ayrıca, büyümenin toparlanmakta olduğunu kaydeden Yellen "Bir sonraki faiz artışına gelecek aylarda gidilmesi muhtemelen uygun olur" ifadesini kullandı.

AÇIKLAMA SONRASI DOLAR YÜKSELDİ

Başkanı Yellen'in konuşmasından sonra Türk piyasasında dolar fırladı. Sabah saatlerinde 2.93 liraya kadar düşen dolar, 2.96 liradan işlem görmeye başladı. 1,1140 seviyesinde işlem gören avro/dolar, Yellen'in faiz artışını destekleyen mesajlarıyla 1,1126'ya gerileyerek iki ayın en düşük seviyesini gördü.

ALTININ ONS FİYATI YÜZDE 1 DÜŞTÜ

Fed'in faiz artırım beklentisinin yükselmesiyle değer kaybetmeye devam eden altının ons fiyatı ise yüzde 1'e yakın düşüşle 1.208,30 dolara indi. Altın, böylece şubat ayından bu yana en düşük seviyesine gerilemiş oldu.

Brent ve ABD tipi ham petrolün varil fiyatları ise 49,20 - 49,30 dolar aralığında dalgalanmaya devam ediyor.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...