BAŞA DÖN

Türkiye Gazetesi

Anasayfa > Haber > Öğrencilerden ‘Kamkat Soslu Balıklı Pazı Sarması’

Öğrencilerden ‘Kamkat Soslu Balıklı Pazı Sarması’

Trabzonlu öğrenciler, Rize’de üretilmeye başlanan “kamkat” meyvesini tanıtmak için “Kamkat Soslu Balıklı Pazı Sarması” hazırladı.



> TRABZON Trabzonlu öğrenciler, Rize’de üretilmeye başlanan “kamkat” meyvesini tanıtmak için “Kamkat Soslu Balıklı Pazı Sarması” hazırladı. Ayça Aydın, Esra Kamen, Canan Çinel, Emel Demirci, Tuğba Karayavuz, Mihrab Ertem ve Şule Hiçyılmaz tarafından hazırlanan “Kamkat Soslu Balıklı Pazı Sarması”, düzenlenen proje yarışmasında, turizm hizmetleri alanında birincilik kazandı. Yaklaşık 1-2 santimlik boyu ve zengin besleyici özelliğinden dolayı “narenciyenin küçük mücevheri” olarak adlandırılan kamkat, dünyada kabuğu ile yenilebilen tek narenciye. Öğrenciler kamkatı, balık ve pazıyla bir arada kullanarak değişik lezzetler ortaya çıkardı.
 
 
 
 
 
 
 
Kapat
KAPAT