Deniz Baykal: Dokunulmazlıklar mevcut anayasayla da kaldırılabilir

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Deniz Baykal: Dokunulmazlıklar mevcut anayasayla da kaldırılabilir

GÜNDEM Haberleri  / AA

CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, milletvekillerinin dokunulmazlığının mevcut anayasayla da kaldırılabileceğini belirtti.

CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Söke Belediye Başkanı Nejdet Özekmekçi'nin oğlu, Onur Özekmekçi'nin nikah şahidi olmak için geldiği Kuşadası'nda Belediye Başkanı Özer Kayalı'yı makamında ziyaret etti.

Milletvekillerinin dokunulmazlıkları konusuna da değinen Baykal, söz konusu durumun anayasa tarafından düzenlendiğini belirtti.

Baykal, Anayasa'da yer alan dokunulmazlık düzenlemesinin bu duruma uygun olmadığını anlatarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bir milletvekilinin dokunulmazlığını kullanarak teröre destek verdiği iddiası dolayısıyla onun dokunulmazlığının kaldırılmasına ihtiyaç varsa, o ihtiyacın gereği, anayasayı değiştirmeden, bugünkü anayasamızın çerçevesinde çok doğal olarak gerçekleştirilebilir. Normalde yapılması gerek de budur. Eğer iktidar Türkiye teröre karşı mücadele verirken milletvekilleri vatandaşın hissiyatını rencide eden bazı uygulamalara giriyorsa bu kabul edilemez, bunları yargıya vermem lazım diye düşünüyorsa yapması gereken iş anayasayı değiştirmek değildir. Yapması gereken iş derhal komisyonda onların dosyasını, fezlekelerini inceleyip bir komisyon kararıyla genel kurula dokunulmazlıklarının kaldırılması teklifini getirmek ve oradan da normal bir oylama ile dokunulmazlıklarının kaldırılmasını ve suç işlediği düşünülen milletvekillerinin yargıya sevkini sağlamaktır."

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...