'Yemin ettik, bitireceğiz'

Düzenleyen:
'Yemin ettik, bitireceğiz'

GÜNDEM Haberleri

Mahşeri kalabalığa seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım, kırsalda, şehirde, mecliste tüm terör unsurlarının temizleneceğine vurgu yaptı.

İsmail KAPAN - Diyarbakır

Dün Diyarbakır, son yılların en coşkulu ve önemli gününü yaşadı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım, Anıt Park’ta Diyarbakır Havalimanı yeni terminal binası ve yapımı tamamlanan tesislerin hizmete açılış töreninde halka hitap etti. Erdoğan, HDP’yi eleştirerek, “Ey benim Kürt kardeşim, yahu bunlar sana bugüne kadar ne hizmet verdi? Yakmaktan, yıkmaktan başka ne yaptı, bunlar kardeşlerimi şehit etmekten başka ne yaptı, öldürtmekten başka ne yaptı?” dedi. Diyarbakır’a yapılan dev yatırımlara dikkat çeken Erdoğan, “Eskiden Diyarbakır’da 37 km yol varken onu 10 katına katladık. Onlar yıkar, biz yaparız. Farkımız bu. Biz millete efendi olmaya değil hizmetkâr olmaya geldik. Biz sandıkla hareket ediyoruz. Bunlar Kandil’le hareket ediyorlar” diye konuştu. PKK’nın yaptığı vahşetlere değinen Cumhurbaşkanı şöyle devam etti: “Bunlar camilerimizi yakmadılar mı? Bunlar ateist, Zerdüşt. Dokunulmazlık olayı Meclis’e geldi. 376 oyla bu geçti, şimdi tutuştular, yurt dışına kaçmaya başladılar. Terör örgütünün asıl hesaplaşması, devletle değil, terör örgütünün asıl hesaplaşması bölge halkının inancıyla, kitabıyla, tarihiyle, kültürüyle. Diyarbakırlı iş adamlarımızın (Dürümlü’deki saldırıyı kınayan) ilanları örnektir. Memnuniyetle okudum. Bölge halkının bu şekilde açık tavır alması halinde örgütün eylem yapabilecek gücünü ve imkânını kaybedeceğine inanıyorum.” 

PKK, YPG, PYD ve DAEŞ’in birbirinden farksız terör örgütleri olduğunu hatırlatan Erdoğan, Türkiye’nin NATO’da müttefiki olan ABD’nin YPG’ye verdiği desteği de kınadı. Tüm terör unsurlarının yok edileceğini söyleyen Cumhurbaşkanı; asker, polis ve korucuların PKK ve arkasındaki güçleri bir defa daha hüsrana uğrattığını kaydetti.

Yıldırım: Diyarbakırlılar ve milletimiz rahat olsun, bu terör belasını Türkiye’nin gündeminden çıkarmaya azmettik

Başbakan Binali Yıldırım da, PKK terör örgütünün “Kürtler” diye bir sorunu olmadığını belirterek, “Sizin sorununuz, Türkiye’nin sorunu PKK terör örgütüdür. Bu sorunu Türkiye’nin gündeminden çıkarmaya ahdettik, yemin ettik” dedi. “Diyarbakırlılar ve milletimiz rahat olsun, bu terör belasını Türkiye’nin gündeminden çıkarmaya azmettik. İnşallah Türkiye, terör belasından kurtulacak, Diyarbakır’ımızla geleceğe emin adımlarla yürüyecek” ifadesini kullanan Yıldırım, Diyarbakır’ı yakıp yıkanlarınbir kez daha yaptıklarından pişman olacaklarını kaydetti. Şehre son 14 yılda yapılan hizmetlerin tutarının 25 milyar lira olduğunu bildiren Yıldırım, Diyarbakır’a 24 milyon fidan diktiklerini söyleyerek, “Onlar gencecik fidanları indiriyor, biz fidan dikiyoruz. Bu fidanları indirenlerin burnundan lime lime getireceğiz. İşte Diyarbakır, işte ay yıldızlı bayrak, işte tek vatan, işte tek millet, işte tek devlet, işte tek bayrak” şeklinde konuştu. Yıldırım, “Ne yaparsanız yapın, ister çukur açın, ister el yapımı bombalarla genç fidanlarımızı şehit edin, ister savunmasız sivil vatandaşlarımızı katledin, ama başaramayacaksınız. Sizin iç ve dış işbirlikçileriniz, siyasi uzantılarınız da asla başaramayacak. Şimdi biz Sur’u yapmaya başlayınca hemen iftira kampanyası yine başlattılar. Yaraları sarıyoruz. Esnafımıza zararlarını nakden ödedik, 6 ay daha uzatıyoruz. Ekmeğimizi böleriz, ama vatanımızı bölmeyiz, kimseyle paylaşmayız. Yıkılan her bina daha güzel yapılır, ama yıkılan gönüller zor tamir edilir. Gönülleri de yapacağız, binaları da yapacağız, ülkemizin kardeşliğini, birliğini sağlayacağız. Diyarbakır’dan herkese ilan ediyoruz, yolumuz kardeşlik yoludur” diye konuştu. Yıldırım’ın konuşması, vatandaşlar tarafından sık sık “Kahrolsun PKK” sloganlarıyla bölündü. 

MORAL VERİP DESTEK OLDULAR

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım, 7. Kolordu Komutanlığında görevli Mehmetçik’i ziyaret ederek moral verdi. Emine Erdoğan ise Dürümlü’de PKK’lı teröristlerce katledilen köylülerin ailelerinin acısını paylaştı. Kadınların bazısı Türkçe, bazısı ise Kürtçe dertlerini anlatıp, Emine Hanım’a sarılarak teşekkür etti.

'Yemin ettik, bitireceğiz'

TERÖRE İNAT DEV YATIRIM

Diyarbakır, 558 milyon liralık 116 projenin açılışı için gelen Cumhurbaşkanı ve Başbakanı bağrına bastı. Diyarbakır Havalimanı, yeni terminal binası ve tesisleri hizmete girdi. 

ERDOĞAN’DAN STK’LARA DÜRÜMLÜ MESAJI

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım, dün Diyarbakırlı STK temsilcileri ve kanaat önderleriyle de bir araya geldi. Konuşmasında Orta Doğu’daki karanlık planlara işaret eden Erdoğan, “Tozlu raflardan harita çıkaranların hevesini bir kez daha kursaklarında bırakacağız. Çünkü bu toprakların mayası kardeşliktir, muhabbettir, birliktir, beraberliktir. Kürt ve Türk, etle tırnak gibidir, asla ayrılmaz” dedi. Bölücü örgüte değinen Cumhurbaşkanı, “Eğer demokrasi, hak ve özgürlük diyorlarsa o zaman silahı, bombayı gömerler, koordinatlarını da verirler. Gelsinler parlamentoda mücadelesini sürdürsünler. Ama bunların böyle bir derdi yok. Bölgede güven ve istikrar ikliminin hakim olduğu bir süreçte ne dediler, ‘öz yönetim’. Bunu ‘öz katliam’a çevirdiler” diye konuştu. Erdoğan, Dürümlü mezrasındaki katliamına değinerek, “Paramparça olan o bedenlerin hesabını hep beraber sormamız lazım. Her şey devletten beklenmez, el ele vereceğiz” diye konuştu. Başbakan Binali Yıldırım da, “Türkiye, artık ayağına bağ olan ve enerjisini azaltan bu terörle yoluna devam edemez” dedi. 

 

 

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...