'Takvim birliği yapmalıyız'

Düzenleyen:
'Takvim birliği yapmalıyız'

GÜNDEM Haberleri

Numan Kurtulmuş, “‘Allahuekber’ sesleri ile başlayan ezan, Müslümanları günde 5 vakit birleştiriyor. Ama aynı şeyi İslam’ın temel şiarlarından olan oruç konusunda, hac konusunda ortaya koyamıyoruz” dedi.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Uluslararası Hicri Takvim Birliği Kongresi’nde konuştu. İslam dünyasının bayramları farklı günlerde kutlamasının önemli bir problem olduğunu vurgulayan Kurtulmuş, “Tüm Müslümanlar İslam birliğinden bahsediyor. Ancak gerçek bunun tam tersi. Ayrı düşmemizi ortadan kaldıracak en önemli işlerden biri İslam’ın pratik alanındaki birliği ortaya koymaktır. İslam’ın bütün Müslümanlara farz kıldığı konularda ortak bir noktaya yönelmeliyiz. Onun için ‘Allahuekber’ sesleri ile başlayan ezan Müslümanları günde 5 vakit birleştiriyor. Ama aynı şeyi İslam’ın temel şiarlarından olan oruç konusunda, hac konusunda ortaya koyamıyoruz” dedi. Toplantının açılış konuşmasını yapan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez ise, “Müslümanların dini ibadetleri hususunda akıllar karıştırılmaktadır. Resul’ü Ekrem Efendimiz, ‘Oruç hep beraber tuttuğunuz gündür, iftar bayram hep beraber gerçekleştirdiğiniz gündür’ demiştir. Aynı ibadeti aynı gün yapamayan Müslümanların birlik şuuruna erişmesi mümkün değildir” ifadelerini kullandı.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...