Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'Birikimde altın azalıyor mevduat ve BES artıyor'

Düzenleyen:
'Birikimde altın azalıyor mevduat ve BES artıyor'

Ekonomi Haberleri

Altını ve nakit parayı tasarruf tercihi olarak görenlerin oranı yüzde 27’den yüzde 22’ye geriledi. Vadeli hesaplar ve bireysel emeklilik yükselişte.

ING Bank tarafından gerçekleştirilen Türkiye’nin Tasarruf Eğilimleri Araştırması’nın 2016 yılı ilk çeyrek sonuçları açıklandı. Buna göre kentsel nüfusta tasarruf sahipliği oranı, yüzde 15.7'lik bir oranla çalışmanın başladığı 2011 sonundan bu yana en yüksek düzeye ulaştı. 18-24 yaş grubu içerisinde tasarruf edenlerin oranı, yüzde 16’dan yüzde 25’e yükseldi. Tasarrufu olmayan ve gelecekte tasarruf yapmayı planlamayanların oranı, yüzde 56.7 olarak gerçekleşti. Tasarruf yapmama konusunda en önemli gerekçe, yüzde 75 ile "yeterli gelir sahibi olmamak" şeklinde açıklandı.

ÇOCUKSUZLAR BİRİKTİRİYOR

Bu dönem çocuklu bireylerde tasarruf sahipliği oranı aynı kalırken (yüzde 11), çocuksuz bireylerde 5 puan yükseldi (yüzde 23). En çok tercih edilen tasarruf aracı olan yastık altı altın ve nakit oranı, yüzde 27’den yüzde 22’ye geriledi. TL vadeli, döviz vadeli hesaplar ve bireysel emeklilik fonlarında yüzde 2-3 bandında artışlar görüldü.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...