Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Sahipsiz hayvanlara sıcak yuva

Düzenleyen:
Sahipsiz  hayvanlara sıcak yuva

YAŞAM Haberleri

Yıldırım Belediyesi 2 bin sokak hayvanını sahiplendirdi. Hayvan sahiplendirme kampanyasıyla yüzlerce köpek yeni yuvasına kavuştu.

Fen İşleri ekipleri Yıldırım sınırları içerisinde sahipsiz hayvanları toplayarak Belediye Hayvan Barınağı ve Tedavi Merkezi’ne götürüyor. Burada veterinerler tarafından dış parazit ve kuduz aşıları yapılan hayvanlar ayrıca kısırlaştırılıyor. Kimlik kartları çıkarılan sahipsiz hayvanlar daha sonra ücretsiz bir şekilde sahiplendiriliyor. İki yıl zarfından 2 binden fazla hayvan sıcak bir yuvaya kavuşturuldu.

Yıldırım’ın sakini olarak sokak hayvanlarını da gördüklerini dile getiren Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Mabetlerde kuşlar için yuvalar yapan, kış aylarında aç kalan hayvanlarını doyurmak için vakıflar kuran bir kültürün mirasçılarıyız. Bu da bize bir sorumluluk yüklüyor. Bu yüzden sokak hayvanlarına sahip çıkıyoruz” diye konuştu.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...