ABD: PKK terör örgütü, YPG değil

Düzenleyen:
ABD: PKK terör örgütü, YPG değil

DÜNYA Haberleri

Terör örgütü PKK’nın Suriye uzantısı olan YPG ile ilgili Türkiye’nin itirazlarına rağmen ABD, bu örgütle birlikte çalışmaya ve destek vermeye devam edeceklerini belirtti.

Toner, “Bize göre YPG ile PKK aynı şey değil. Hatta birbirleri ile bağlantıları bile yok” dedi. Ancak daha önce ABD Savunma Bakanı Ashton Carter’in “PKK ile YPG birbirleri ile bağlantılı” sözleri hatırlatılan Toner, az önce söylediği sözlerden geri adım atarak, “Bazı bağların olduğunu göz ardı edemeyiz, kategorik olarak hiçbir bağ yok diyemeyiz fakat YPG, PKK’dan farklı bir oluşumdur. YPG, coğrafi olarak farklı bir bölgede bulunmaktadır. ABD olarak YPG’yi, terör örgütü PKK ile eşit tutmuyoruz. Daha önce söylediğimiz gibi, Suriye’nin kuzeyinde, DAEŞ’e karşı etkili bir biçimde savaşıyorlar. Bu yüzden onlara operasyonel katkı ve tekliflerimizde destek vermeyi sürdüreceğiz. Türkiye’nin konuya ilişkin kaygılarını ise anlıyoruz” dedi.

300 KAYIP VAR, ARAPLAR BIRAKTI

Terör örgütü PKK’nın Suriye yapılanması PYD militanlarının DAEŞ’in kontrolünde bulunan Rakka’ya ABD desteğiyle düzenlediği ‘temizlik’ operasyonunun ilk günlerinde büyük fiyasko yaşadı. ABD hava desteği verdiği operasyonda 150’si PYD/YPG’li olmak üzere operasyonu yürüten Suriye Demokratik Güçleri (SDG) militanları toplamda 300 kayıp verdi. Hezimetin ardından bazı Arap aşiretleri SDG’yi terk etti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...