Yaşam koçluğu diye bir şey var

Düzenleyen:
Yaşam koçluğu diye bir şey var

YAŞAM Haberleri

İşte başarılı, daha zinde, sevilmeye layık, aktif ve pozitif olmayı sağlayan şifre insanın içinde. Bunu ortaya çıkarmak için de bir yöntem var...

Handan ve Nalan kardeşler... Onlar dünyaya birer saat arayla gelip, zevkleri, hüzünleri, sevinçleri, hayalleri bile birbirinin aynısı olan ikizler. İkisi de duygu yüklü, ikisi de insanların aslında var olan güçlerini ortaya çıkaramadıklarını düşünüyor. Düşünceleri ortak olan Handan ve Nalan kardeşler, içlerdeki potansiyeli ortaya çıkarmayı hayat felsefesi haline getirip, bu yönde eğitim aldıktan sonra Gelişim İstanbul Eğitim&Danışmanlık Merkezi'ni kurmuşlar. Amaçları, insanlara yardım ederken, mesleklerini de icra etmek olan kardeşlerden abla olanı, yani 1 saat önce dünyaya gelen Handan Atacık, gazetemize 'yaşam koçluğunun' ne olduğunu, neye yaradığını anlattı.
¥ Yaşam koçu bu ara çok moda. Ne yapar, ne kazandırırsınız insanlara?
 AB kriterlerine uygun ve bu alanda akredite bir kuruluş olarak çalışıyoruz. 10 yıldır NLP eğitmenliği ve yaşam koçluğu yapıyorum. Koçluk, kişilerin kariyer, aile, eş, sosyal ilişkiler, sağlık, para gibi konularda belirledikleri hedeflere hızla ulaşmaya yardımcı olur. Aslında olanın fark edilmesini sağlar. Kişinin potansiyelini keşfetmesine, içindeki gücu uyandırarak hayallerini gerçekleştirmesi için adım atma cesaretini toplamasına yardıncı olur. Yaşam koçu, farklı bakış kazandıran yol arkadaşıdır.
¥ Neyi fark ederiz mesela?
Çoğumuz kendimizde olanı görmeyiz. Görsek de önemini anlamayız belki. İşte yaşam koçu, uzaktan bakan biri olarak bu farklılığı görendir. Bu potansiyeli görüp hayatımıza nasıl uygulayacağımız konusunda yol gösterir. Geleceğe olumlu bakıp denge ve bütünlüğü sağlamak için seçeneğe kavuşturur.
¥ NLP nedir peki?
 Aslında beyin dili programı diyebiliriz. Bilgisayarlar gibi, insan davranışlarının temelinde de program vardır. Zihindeki mevcut değersizlik, korku, endişe, suçluluk, güvensizlik gibi duygu ve şartlanmışlıkları pozitife çeviren, istediklerimizi elde etmemizi, hızlı ve etkili şekilde sağlamaya yönelik olarak bunların nasıl kullanıldıklarını açıklayan yoldur. Şöyle ki; iletişimde, iş hayatımızda daha başarılı olmamızı ve çevre ile mutlu uyumlu (sevilmeye layık, şanslı, aktif) insan profilinin öne çıkmasına yardımcı olan en etkili metottur. NLP'ye, insan beyninin kullanım klavuzu da diyebiliriz.
¥ Yaşam koçu yoldaşımız olsun dersek, nasıl seçelim?
 Psikologlar ve Psikiyatristler Derneği üyeliği önemli. AB kriterleri de öyle. Tecrübesi, eğitim kadrosu da önemli gideceğiniz yerin. Bir araştırma şart.

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...