Galatasaray'ın Avrupa cezası kalkıyor mu?

Düzenleyen:
Galatasaray'ın Avrupa cezası kalkıyor mu?

SPOR Haberleri

Galatasaraylı yöneticiler, takımın avrupa'dan 1 yıl men cezasını para cezasına çevirmek için girişimlerde bulunuyor. UEFA yetkililerine, "Şike yapmadık, mali sorumluluğu sportif olarak çekmeyelim. Bize para cezası verin" teklifinin götürüldüğü bildirildi.

Ziraat Türkiye Kupası'nı kazanarak ezeli rakibini üst üste ikinci sezonda da kupasız gönderen Galatasaray'da tam anlamıyla bir bayram havası hakim... Fakat asıl müjdeli haberin ise CAS'tan geleceği iddiası kulüp içinde heyecana yerini bırakmış durumda.

Asıl amacı davalı taraflar arasında hakemlik olan CAS duruşmaya geçmeden önce iki tarafı bir araya getirmek ve görüş alışverişini sağlamak. İşte CAS nezdinde yapılan bu toplantıda UEFA'nın Hukuk Kurulu ve Finansal Fair-Play Organı'nın yetkililerine Galatasaray sürpriz bir teklif yaptı.

"ŞİKE YAPMADIK, BİZE PARA CEZASI VERİN"

Sarı-kırmızılıların hukukçuları, "finansal bir sorumluluk, sportif şekilde cezalandırılmamalı. Şike yapmadık, doping kullanmadık. Sportif bir haksızlık yapmış olsaydık sportif cezaya razı olurduk. Ama mali bir sorumluluğu sportif olarak çekmeyelim. Bize para cezası verin" teklifi sundular. Fotospor'da yer alan habere göre, UEFA'nın iki organında da yetkili olan isimlerin bu prezantasyondan memnun kaldıkları ve bu fikre olumlu yaklaştıları, yapılacak bu fikri üst kurullarından tartışmak için izin istedikleri bildirildi. Bu şekilde tartışmak için izin istenmesi bile Galatasaraylı yöneticiler tarafından "umut" olarak algılandı.

CENK ERGÜN HOCALARLA GÖRÜŞÜYOR

Öte yandan Galatasaray'da yaklaşık 20 gündür Alp Yalman ile Levent Nazifoğlu'nun futbolun başına geçecekleri konuşuluyor... fakat iki isim de henüz ortalarda görünmüş değil. Başkan Dursun Özbek yeni teknik direktörün Sportif AŞ yönetiminin netleşmesinden sonra açıklanacağını söylemesine rağmen tüm yabancı teknik direktörlerle Cenk Ergün aracılığıyla görüşülüyor. Aynı şekilde Levent Nazifoğlu'nun futbolun yeni Abdürrahim Albayrak'ı olacağı iddia edilse de yine Cenk Ergün takımın başında sportif direktör olarak görevine devam ediyor. Cenk Ergün ayrıca scout ekibinin belirlediği yabancı oyuncularla görüşmeleri de sürdüren isim olarak dikkat çekiyor.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...