BAŞA DÖN

Türkiye Gazetesi

Anasayfa > Haber > ‘Bardakta mısır’ yedi Türkiye’de öncü oldu

‘Bardakta mısır’ yedi Türkiye’de öncü oldu

16 yıl beyaz yaka olarak çalışan Mehmet Danış’ın Dubai’de yediği bir bardak taze mısır hayatını değiştirdi. Ayda 50 ton mısırı bardakta satarak Türkiye’de yepyeni bir akımın öncüsü oldu.



Kobi Türkiyem - MEHMET GEL TEL: 0212 454 30 09 FAX: 0 212 454 30 75 mehmet.gel@tg.com.tr 16 yıl beyaz yaka olarak çalışan Mehmet Danış’ın Dubai’de yediği bir bardak taze mısır hayatını değiştirdi. Ayda 50 ton mısırı bardakta satarak Türkiye’de yepyeni bir akımın öncüsü oldu. Mehmet Danış, yıllarca yöneticilik yapıp daha sonra kendi işinin patronu olan girişimcilerimizden. Onu girişimciliğe yükselten iki faktör; sürekli arayış içinde olması ve bir an olsun hayata her zamankinden farklı bakabilmesi. Farklı bir amaç için gittiği Dubai’de yediği bir bardak taze mısır onun hayatını değiştirdi. O güne kadar da mısır yemişti ama ilk defa bardakta tane tane koçanından ayrılmış baharat sosu ile süslenmiş, parmesan peynirli taze mısır yiyordu. Danış’ın beyninde bir anda şimşekler çaktı. Zira bu konsept henüz Türkiye’ye gelmemişti. İşini gücünü bırakıp kendisini çok etkileyen bu sunumu ülkemize getirme kararı aldı. Ve o gün bugün Türkiye’de ‘bardakta taze mısır’ akımını başlatan kişi oldu. Daily Fresh adıyla bugün Türkiye’nin 120 noktasına yayılıp ayda 50 ton mısırı bardakta satıyor. KRİZ GÖZÜNÜ AÇTI Hacettepe işletme mezunu olan Mehmet Danış, Ankaralı memur bir ailenin çocuğu. Anne babası öğretmen. Başarılı tahsil hayatının ardından girdiği iş hayatında Philip Morris, Wrigley, BAT gibi dünya şirketlerinde üst düzey yönetici olarak çalışır. Yaşanan ekonomik krizler sadece maddi zararlar vermez birçok yetişmiş beyni de alıp Türkiye’den götürür. Mehmet Danış da 2001 krizi sonrası kendini yurt dışında bulanlardan. Çünkü çalıştığı firma Türkiye’deki operasyonlarını kapatıp onu Dubai’ye tayin eder. Bu tayin Mehmet Danış’ın global arenadaki fırsatları görmesi için bir ışık olur. Gelin bundan sonrasını kendisinden dinleyelim; “Çalıştığım ciklet firması Wrigley Türkiye’den çekilince Dubai’ye tayin oldum. Beni Suudi Arabistan pazarından sorumlu yaptılar. Sonra oradan da ayrıldım. Türkiye’de BAT sigara şirketine girdim. Ama bu maceram da kısa sürdü. Dubai’deki ticaret ve fırsatlar beni çok etkilemişti. Gidip kendi adıma neler yapabilirim diye araştırdım. Farklı iş kolları üzerinde düşünürken bir gün City Center adlı alışveriş merkezinde bardakta mısır yedim. Lezzeti, sunumu bana çok farklı geldi. Farklı işlerden vazgeçip, bardağın üzerinde adı yazan Malezyalı firmayla derhal irtibata geçtim. Aynı konsepti Türkiye’ye getirdim. Bu işe başlamam depo, ofis gibi giderler için 400 bin dolar lazımdı. Birkaç arkadaşıma teklif ettim. Bana ‘bardakta mısır mı olur’ deyip yüz çevirdiler. Ama arkadaşlarımdan biri bu işe inandı. Ben de tazminatlarımı toparlayıp birlikte bu işe girdik. 2006 Nisan’da ilk noktamızı Capitol ve Natilius’ta açıp satışa başladık. Türkiye’nin bilmediği bir konsepti. Ama 8-9 ayda müthiş akım oldu. Şimdi 120 noktaya ulaştık. 2 senede 90 frenchise dağıttık. Ayda 50 ton mısır satıp yılda 8 milyon YTL ciro yaptık. 13 bin YTL artı KDV’ye frenchise veriyoruz.” 1 MİLYON KİŞİYE MISIR YEDİRDİ Taze Mısır Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Danış, bugüne kadar 1 milyon kişiye bardakta taze mısır yedirdiklerini söylüyor. Kasım ayından itibaren de tezgahlarda kestane satışı yapacaklarını kaydediyor. PARMESANLI, BİBERLİ MISIR Malezya’dan frigo dolaplarda getirilip eksi 18 derece soğuk zincirde depolara alınan taze mısırlar tüketiciyle son buluşma noktasında el değmeden getirilip kazanlarda buharla pişiriliyor. Daily Fresh taneleri; soya sosu, sarımsak tozu, parmesan, kırmızı biber katarak yeniliyor. Öte yandan Malezya kökenli Daily Fresh’in Yönetim Kurulu Başkanı Chay Hong Choong ise Orta Doğu, Doğu Avrupa ve Rusya’ya Türkiye üzerinden açılmak istediklerini söylüyor. KOBİ FISILTI Soframız veterinerlere emanetmiş! Soframıza gelen tüm ürünler malum Tarım Bakanlığı Gıda Kontrol Dairesi onayından geçtikten sonra piyasaya çıkabiliyor. Geçenlerde bir gıda firmasının yöneticisiyle konuşuyorum. Bana çok ilginç bir bilgi verdi. Meğer ilgili bu birimde çalışan uzmanların çoğu veterinermiş. Evet yanlış duymadınız. Yani soframıza gelen ürünlerin son onayını ziraat veya gıda mühendisleri değil, veterinerlerin çoğunlukta olduğu birim veriyormuş. Otellerin yıldızı kayacakmış! Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye’deki turistik resort ve otellerin gerçekten sahip oldukları yıldızlara göre hizmet verip vermediklerini denetlemeye başlamış. Bakanlıkta ilgili çalışmayı yapan Genel Müdür, “Maalesef birçok otelimizin kalitesi yıldızının çok altında kalıyor. Sanıyorum kendilerine çekidüzen vermeleri gerekecek. Bunun için çoktandır para cezası kesiyoruz” diyor. Anlaşılan önümüzdeki günlerde bazı otellerimizin yıldızları kayacak.
 
 
 
 
 
 
 
Kapat
KAPAT