Yıldırım başkanlığındaki 65. Hükümet güvenoyu aldı

Düzenleyen:
Yıldırım başkanlığındaki 65. Hükümet güvenoyu aldı

GÜNDEM Haberleri

Başbakan Binali Yıldırım'ın kurduğu 65. Hükümet için güven oylaması yapıldı. Hükümet 315 oyla güven oyu aldı.

TBMM Genel Kurulu'nda yapılan oylamada 65. Hükümet Programı güvenoyu aldı. 22 Mayıs'ta gerçekleşen AK Parti Olağanüstü Büyük Kongresi sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başbakan Yıldırım'a hükümet kurma görevi vermesinin ardından kurulan 65. Hükümet, TBMM Genel Kurulu'nda yapılan oylamada güvenoyu aldı. Elektronik sistemle yapılan oylamaya 453 milletvekili katıldı. 315 milletvekili hükümet programına olumlu oy verirken, 138 milletvekili de ret oyu kullandı.


 OYLAMA ÖNCESİ KAHVALTI  

 AK Parti TBMM Grubu, 65. Hükümetin güven oylaması öncesinde bakan ve milletvekillerine kahvaltı verdi. Grup Başkanlığından milletvekillerine yapılan duyuruda, yarın saat 11.00'de TBMM Genel Kurulunda yapılacak 65. Hükümetin güven oylaması öncesinde, Genel Kurula yetişmede sorun yaşamamaları için tüm bakan ve milletvekillerinin programlarını Ankara'da olacak şekilde yapmaları istendi. TBMM üyeler lokantasında saat 10.00'da verilen kahvaltıya davet edilen milletvekilleri ve bakanlardan, saat 11.00'de açılan Genel Kurulda görüşme yapılmaksızın doğrudan güven oylaması yapılacağından, gerekli hassasiyeti göstermeleri talep edildi. AK Parti, dokunulmazlıklarla ilgili Anayasa değişikliği teklifinin 2. turu öncesinde de milletvekillerine kahvaltı vermişti.

BAŞBAKAN YILDIRIM'DAN TEŞEKKÜR KONUŞMASI

Başbakan Binali Yıldırım, 65. Hükümet'e verilen güvenoyları sonrası Meclis kürsüsünden kısa bir teşekkür konuşması yaptı. Başbakan Yıldırım'ın konuşması şöyle:

"Yüce Meclis'in hepimize gösterdiği güven için şükranlarımı suuyorum. 65. Hükümetimiz hayırlı uğurlu olsun. Görevi devraldığım 64. Hükümet'e de yaptıkları hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum. 65. Hükümet'in programı esnasında görüşlerini dile getiren bütün milletvekillerimize, muhafelet partisi grup başkanvekillerine ve bu program üzerinde eleştiri ve önerileriyle bize ışık tutan bütün milletvekillerine teşekkür ediyorum. Bütün uyarılar, eleştiriler, öneriler bizim için yol göstericidir. Daha doğru işler yapmamız için yardımcı olacaktır. 

AK Parti hükümetleri olarak bizim bir özelliğimiz var. Ne kadar oy alırsak alalım, artık 79 milyonun hükümetiyiz. Güzel ülkemiz, Türkiyemiz 65. Hükümet döneminde çok daha güzel hizmetleri, geçmiş dönemde yapılan hizmetlere ilave ederek Mustafa Kemal Atatürk'ün 2023 hedeflerine ilerleyecektir. Demokrasimizi, insan hak ve hürriyetlerini geliştireceğiz, milletimizin kardeşliğinin, birliğinin daim olması için gece gündüz çalışacağız. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize acil şifalar diliyorum.

Güvenoyu alan 65. Hükümet'in üyeleri ve başkanı olarak duyduğunuz güvenden dolayı teşekkür ediyorum."

 

65. Hükümet üyeleri Anıtkabir'i ziyaret etti
Başbakan Binali Yıldırım'ın kurduğu 65. Hükümet üyeleri, Anıtkabir'i ziyaret etti. Başbakan Yıldırım ve beraberindeki bakanlar, 65. Hükümet'in TBMM'de güvenoyu almasının ardından, gerçekleştirdikleri Anıtkabir ziyaretinde, Aslanlı Yol'dan yürüyerek, Atatürk'ün mozolesine geçti. Yıldırım'ın, Atatürk'ün mozolesine çelenk bırakmasının ardından, saygı duruşunda bulunuldu.

Binali Yıldırım başkanlığındaki heyet, mozoleye çıkan merdivenin önünde hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra, Misak-ı Milli Kulesi'ne geçti.

Burada, Anıtkabir Özel Defteri'ni imzalayan ve ardından deftere yazdığı satırları okuyan Başbakan Yıldırım, şunları kaydetti:

"Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder, Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye Cumhuriyeti 65. Hükümeti görevine başlamış bulunmaktadır. Milletimizin iradesiyle Türkiye'yi yönetme görevini yüklenmiş bir hükümet olarak, Cumhuriyetimizi yüceltmeye, ülkemizi büyütmeye, milletimizin itibarını artırmaya devam edeceğiz. Cumhuriyet tarihimizin en büyük yatırımlarını gerçekleştirmenin verdiği güven, şevk ve heyecanla ülkemize hizmet etmeye kararlıyız."

"Bütün gayretimiz vatandaşlarımızın barış, huzur ve refah içinde yaşadığı, itibarlı bir Türkiye içindir" ifadesini kullanan Yıldırım, şöyle devam etti:

"Türkiye'yi kardeşlik, dayanışma, birlik ve bütünlük üzerinde güçlendirmenin, demokratik standartları ileri seviyelere ulaştırmanın mücadelesini kararlılıkla sürdüreceğiz. Ortak hedefimiz ülkemizi dünyanın en saygın ve güçlü ülkelerinden biri kılmaktır. Bu vesileyle, sizi rahmet ve minnetle yad ediyoruz. Ruhun şad olsun."

Baygınlık geçiren askere ilk müdahaleyi Yıldırım ve Akdağ yaptı
Öte yandan, Başbakan Binali Yıldırım ve beraberindekiler Misak-ı Milli Kulesi'ne doğru yürüdüğü sırada, nöbet tutan askerlerden biri baygınlık geçirdi.

Askere ilk müdahaleyi Başbakan Yıldırım ve Sağlık Bakanı Recep Akdağ yaptı. Yapılan müdahalenin ardından, ayağa kalkan asker, doktorlar eşliğinde Anıtkabir revirine götürüldü.

Başbakan Yıldırım, bayılan askerin durumuna ilişkin bir soruyu yanıtlarken, "Allah'a şükür bir şeyi yok, toparladı." dedi.

Yıldırım, gazetecilerin "65. Hükümetin ilk icraatı mı oluyor?" sorusuna, "İlk müdahale eden Sağlık Bakanımız her zaman hazır ve nazır, 79 milyonun kalbinin sesini dinliyor." karşılığını verdi.

Başbakan Binali Yıldırım, daha sonra Anıtkabir'i ziyarete gelen vatandaşlarla sohbet ederek, hatıra fotoğrafı da çektirdi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...