Ramazan fırsatçısına 5 bin kişi ile sıkı takip

Düzenleyen:
Ramazan fırsatçısına 5 bin kişi ile sıkı takip

Ekonomi Haberleri

Tarım Bakanı Faruk Çelik, "Ette, sütte, bakliyatta sıkıntı yok. Fiyat artışına sebep de yok. 5 bin kişi ile denetim yapacağız" dedi

Yücel Kayaoğlu ANKARA
Yaklaşan Ramazan ayını fırsat bilerek halkın zaruri ihtiyaçları ile ilgili spekülasyon yapanlara karşı Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı harekete geçti. Bakanlık 5 bin denetim elemanı ile ‘fırsatçı’ avına çıkacak.  Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, "Hiçbir ürünle ilgili sıkıntı yok. Pideye zam yapılmaması kararı alındı. 5 bin denetim elemanımız var. Bunların hepsi sahada olacak. Olumsuz bir durum olursa gereken yapılacak. Ette sıkıntı yok, sütte sıkıntı yok. Spekülasyon olacak bir ortam yok. Fiyat hareketlenmesi olacak bir durum yok" dedi.
 AB’DEN ET İTHAL EDİLECEK
Çelik, Türkiye’de yıllık bazda kırmızı ete ihtiyaç olduğunu, bu nedenle ilk aşamada Bosna’dan 6 bin, AB ülkelerinden de 10 bin ton et ithal edileceğini söyledi. İthal edilecek bu et miktarının üreticiyi olumsuz etkilemeyeceğini belirten Çelik, "Yaz dönemi nedeniyle tüketim artıyor. Vatandaşın uygun fiyatla et tüketmesini sağlayacak kararlar bunlar. Et ithalatı yapılıyor diye et fiyatları ucuzlamayacak. Üreticilerimiz hayvan varlığını artırsınlar. Onları mağdur edecek bir adım atmayız" diye konuştu.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...