Ekonomiye bir yılda 5 milyar TL’lik katkı

Düzenleyen:
Ekonomiye bir yılda 5 milyar TL’lik katkı

Ekonomi Haberleri

Genel Müdür Osman Arslan, "Fon kullandırımlarının yüzde 90'ı kurumsal firmalara, yüzde 10'u bireysel tüketicilere yapıldı. 2016 sonu hedefimiz 10 milyar TL'ye ulaşmak" dedi

Kamunun ilk katılım bankası olarak 29 Mayıs 2015 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı törenle açılan Ziraat Katılım, birinci yaşını kutluyor. Ziraat Katılım Genel Müdürü Osman Arslan, bir yıllık performansı ve geleceğe ilişkin hedefleri paylaştı. Arslan; bu sürede Türkiye genelinde 34 şubeye ulaştıklarını, bunun 9'unun İstanbul'da, diğerlerinin ise Ankara, Adana, Adapazarı, Aksaray, Aydın, Bursa, Çorum, Diyarbakır, Elazığ, Gaziantep, İskenderun, İzmir, İzmit, Kahramanmaraş, Kayseri, Konya, Kütahya, Van, Rize ve Şanlıurfa’da olduğunu söyledi. Türkiye millî gelirinin yüzde 70'inin temsil edildiği bölgelerde şube ağı kurduklarını belirten Arslan, "Bu yılki hedefimiz 50 şubeye ulaşmak. Bunu rahatlıkla gerçekleştirebileceğimizi düşünüyorum. 2017 yılı sonunda da 100 şubeye ulaşmayı hedefliyoruz. 1 yaşındaki Ziraat Katılım, hedeflerine emin adımlarla ilerliyor" diye konuştu.
HEDEFE UYGUN BÜYÜME
Kamunun katılım bankacılığına girmesiyle müşterilerden yoğun ilgi gördüklerini ifade eden Arslan, genel müşteri profiline bakıldığında, müşterilerinin yüzde 70'inin konvansiyonel bankalarda hesapları bulunan kişilerden oluştuğuna dikkati çekti. Arslan, kamu katılım bankalarının kurulma gerekçelerinden birisinin, yüzde 5 olan katılım bankacılığı payının daha da yükseltmesi olduğunu, gelen müşteri profili göz önüne alındığında bu amaç doğrultusunda yol alındığını kaydetti. 
TARIMA DA GİRECEK
'Ziraat'in önemli ve güvenilir bir marka olduğunu vurgulayan Arslan, "Yaklaşık bir yıllık dönemde nakdi ve gayrinakdi toplam 5 milyar TL'ye yakın finansman sağladık. Bir yılını yeni dolduracak ve şubeleşmesine devam eden bir kurum adına bu rakam önemli başarıdır. Yıl sonunda 10 milyar liraya ulaşabileceğini öngörüyoruz. Fon kullandırımlarının yüzde 90'ı kurumsal firmalara ve yüzde 10'u bireysel tüketicilere yapıldı. Şube ağının gelişmesiyle 'Girişimci KOBİ'lere daha fazla ağırlık vereceğiz. Tarım sektöründe de yer almak istiyoruz. Burada ilk aşamada yığın işlemlerden ziyade endüstriyel tarımla başlamayı düşünüyoruz. Gelecek yılın ilk aylarından itibaren bu ürünümüzü müşterilerimize sunmayı hedefliyoruz" şeklinde konuştu.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...