Erdoğan: 563 yıldır hesaplaşma bitmedi

Düzenleyen:
Erdoğan: 563 yıldır hesaplaşma bitmedi

POLİTİKA Haberleri

Fatih Sultan Mehmet, 5.5 asır evvel Bizans’ın elindeki İstanbul’u fethedip tarihin seyrini değiştirdi; torunları da ‘Yeni Türkiye’yi inşa ediyor. Cumhurbaşkanı şölende “Ya Rab, bize de her gün yeni gönüller fethetmeyi nasip eyle” dedi.

Fatih Sultan Mehmet ve askerlerinin 563 yıl önce kazandığı zafer ile Türk topraklarına katılan İstanbul’un kurtuluşu şölen havasında kutlandı. Yenikapı’da sayıları 2 milyonu aşan muhteşem kalabalık, fethin 563. yılında “Yeniden Diriliş Yeniden Yükseliş” destanı yazdı. Meydanlara sığmayan kalabalığın içinde sadece İstanbullular değil, yurtdışından gelenler bile vardı. 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, şölende yaptığı konuşmada, "Ya Rab, Fatih'in İstanbul'u fethetmesini sağlayan inançla, azimle, kararlılıkla bize de her gün yeni gönüller fethetmeyi nasip eyle” dedi. "Fetih, 21 yaşındaki bir sultanın bin yıllık Bizans'ı dize getirmesidir" vurgusu yapan Erdoğan özetle şunları kaydetti: 
¥ Ama şundan emin olun bu fethin hesaplaşması 563 yıldır bitmedi. İstanbul semalarında ezanlarımız okunmaya, ay yıldızlı bayrağımız dalgalanmaya devam ettiği sürece de bitmeyecek. İstanbul'u anlamak için Mekke'yi gözünüzün önüne getirmelisiniz, Medine'nin huzurunu içinizde yaşamalısınız, Kudüs'ün acısını kalbinizde hissetmelisiniz. İstanbul'u anlamak için Malazgirt'te Sultan Alparslan'ın kefenini giyip, ordusunun başına geçtiği andaki cesaretini kavrayabilmelisiniz. 1075 yılında coğrafyamızdaki ilk devletimizi kuran Süleyman Şah'ın ufkunu çözebilmelisiniz. Söğüt'te temelleri atılan, dünyanın en uzun soluklu ve kudretli devletinin kurucusu Osman Gazi'nin rüyasına vakıf olmalısınız.
¥ Sadece Akdeniz'e değil Avrupa'ya da bir kısrak başı gibi uzanan bu memleketi bizden koparmaya kimsenin gücü yetmeyecektir. Bölücü terör örgütünü koçbaşı gibi kullanıp ülkemize saldıranların derdi ne Kürt kardeşlerimizdir ne de o bölgedir. Onların derdi fethin intikamını almaktır. İşte gördünüz, kullandıkları kuklalar açtıkları çukurlara gömüldüler.
¥ Suriye’de rejim, DAEŞ ve PYD terör örgütü, birbirlerini besleyen üçlü bir sac ayağı haline dönüştü. Maalesef müttefikimiz dediğimiz ülkeler de bu çirkin oyuna göz yumuyor, hatta destekliyor. DAEŞ denilen maşa örgütü öne sürerek, Suriye'yi kana ve ateşe boğanlar, tarihin en büyük yıkımına uğratanların asıl amacı çok açıktır. Aynı şekilde PYD denilen terör örgütünü kullanarak güney sınırlarımızı kuşatmaya çalışanların amacının Türkiye'nin Ortadoğu ve Kuzey Afrika ile bağlarını kopartmak olduğu ortadadır.
¥ Sabırla, çok çalışarak, ülkemizi 2023 hedeflerimize ulaştırdığımızda, inanın bana, bambaşka bir Türkiye'nin doğuşuna şahit olacağız. Bunun için ne diyoruz. 'Yeni Türkiye' diyoruz. Bunun için 'yeni anayasa' diyoruz. Bunun için 'yeni yönetim sistemi' diyoruz.

Erdoğan: 563 yıldır hesaplaşma bitmedi

Erdoğan’a sevgi seli

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ın Yenikapı Miting Alanı’na gelişi sırasında büyük coşku yaşandı. Erdoğan, mehter takımı konser verdiği esnada, ellerinde bayraklarla 16 Türk devletini temsil eden askerlerin bulunduğu yerden yürüyerek, alana giriş yaptı. Eşiyle sahneye çıkan Erdoğan vatandaşları selamladı. Şölende; Meclis Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da sevgi gösterileri ile karşılandı.

563 KİŞİLİK MEHTER

Daha önceki fetih kutlamalarında ve dünyanın birçok yerinde çeşitli etkinliklerde sahne alan 84 kişilik Türk Silahlı Kuvvetleri Mehteran Birliği, gösterinin tam kalbinde yer aldı. Geçen yıl 562 kişiden oluşan ekip bu yıl, 563’üncü yıl olması münasebetiyle 563’e yükseltildi. Akşam düzenlenen ışık ve lazer gösterilerinde de leventler, gerçek boyutlarda bir kadırganın karadan yürütülmesini sundu. Fatih Sultan Mehmet’in açılan gedikten İstanbul’a girişi sembolize edilirken de alkış tufanı koptu. 

Erdoğan: 563 yıldır hesaplaşma bitmedi

BAŞKANLIK VURGUSU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın helikopterle inişi sırasında miting alanında üzerinde ‘Gençlik başkanlık istiyor’ yazılı dev pankart açıldı.

Erdoğan: 563 yıldır hesaplaşma bitmedi

BAŞBAKAN DA ŞÖLENDEYDİ: Fetih ruhuyla ayağa kalkalım

Başbakan Binali Yıldırım da etkinlikte yaptığı konuşmada, "Fetih demek; bu necip millete hizmet etmek demektir” diyerek şöyle devam etti: “Fetih, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü, Osman Gazi Köprüsü'nü yapmak, iki kıtayı birleştirmek demektir, diriliş ateşini tutuşturmak, geleceğe umutla, kararlılıkla yürümektir. Şimdi yeniden fetih ruhuyla ayağa kalkmanın zamanıdır. Öyle değil mi İstanbul, dünya lideri, memleket sevdalısı, cumhurun başı, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile kenetlenerek, bir ve bütün olarak tarih yazmanın zamanıdır. Şimdi bizi tökezletmek isteyen, birliğimize, kardeşliğimize kastedenlere karşı dimdik durmanın zamanıdır. Yıkmanın değil, inşa etmenin, imar etmenin zamanıdır. Sınırlarımızı aşarak, her mazlumun avuç dolusu dualarında yer alma zamanıdır.”

 

 

 

 

 

 

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...