Çavuşoğlu Libya'ya elçilik açmaya gidiyor

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Çavuşoğlu Libya'ya elçilik açmaya gidiyor

DÜNYA Haberleri  / İHA

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu bugün Libya'ya giderek, 2014 yılında güvenlik endişesiyle kapatılan Trablus Büyükelçiliği'nin yeniden açılış sürecini başlatacak.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Libya'ya günü birlik bir ziyaret gerçekleştirecek.  Bakanlıklıktan yapılan açıklamada, Bakan Çavuşoğlu'nun, bugün Trablus’a günübirlik bir ziyaret gerçekleştireceği belirtilerek, "Ziyaret sırasında Bakanımız, 30 Mart 2016 tarihinde Trablus’a intikal ederek göreve başlayan Ulusal Mutabakat Hükümeti Başkanlık Konseyi Başkanı Fayez Mustafa Al-Sarraj ve Dışişleri Bakanı Muhammed Tahir Siyala ile biraraya gelecektir" denildi. 

Bakan Çavuşoğlu'nun temaslarının, Türkiye'nin bu zorlu geçiş sürecinde Libya halkının ve Ulusal Mutabakat Hükümeti’nin yanında olduğunu bir kez daha vurgulaması bakımından önemli bir vesile teşkil edeceği belirtilerek, "Ziyaret sırasında, Libya halkının ihtiyaç duyduğu gıda ve ilaçtan müteşekkil bir insani yardım paketi Libya makamlarına teslim edilecektir. Bu vesileyle Sayın Bakanımız, 2014 yılında güvenlik durumunun kötüleşmesi nedeniyle tahliye edilen Trablus Büyükelçiliğimizin tekrar açılmasına yönelik süreci başlatacaktır" ifadesi kullanıldı. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...