Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İzmir'de dolandırıcılık iddiasıyla yabancı uyruklu 81 kişiye gözaltı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
İzmir'de dolandırıcılık iddiasıyla yabancı uyruklu 81 kişiye gözaltı

GÜNDEM Haberleri  / AA

İzmir'in Urla ilçesinde düzenlenen operasyonda, Çin ve Tayvan uyruklu 81 kişi, banka kartı kopyalayarak dolandırıcılık yaptıkları iddasıyla gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, Urla'da bir bankaya ait ATM cihazına kart kopyalama aparatı takıldığının ihbar edilmesi üzerine polis ekipleri, cihazı takibe aldı.

Kopyalama aparatını sökmeye gelen 2 kişinin Uzakdoğulu olduğunu tespit eden ekipler, İtokent Sitesi'nde kiralanan evlerde kalan 4'ü yaşı küçük 10'u kadın 81 Çin ve Tayvan uyruklu şahsa ulaştı.

Evlere yapılan operasyonda kredi kartı okuma ve kopyalama aparatları, çok sayıda cep telefonu, dizüstü bilgisayar, modem ve çağrı merkezlerinde kullanılan cihazlar ele geçirildi.
3 bin kişinin bilgilerini kopyaladıkları tahmin ediliyor

Yürütülen soruşturma sonucu evlerde kurulan çağrı merkezlerinden Çin ve Tayvan'daki numaraların arandığı ve telefonla dolandırıcılık faaliyetinin yürütüldüğü belirlendi.

Zanlılardan 77'si İzmir Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şubesine götürülürken, yaşı küçük 4 zanlı da Urla'da adliyeye sevk edildi.

Öte yandan, zanlıların bugüne kadar yaklaşık 3 bin kişinin kart bilgilerini kopyaladığının tahmin edildiği öğrenildi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...