Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'Esed çözümün bir parçası olamaz'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'Esed çözümün bir parçası olamaz'

DÜNYA Haberleri  / AA

İngiltere Dışişleri Bakanı Hammond, "Esed çözümün bir parçası olamaz. Esed'in Suriye için sunabileceği en iyi çözüm, istifa etmektir" dedi.

İngiltere Dışişleri Bakanı Philip Hammond, Beşşar Esed'in çözümün bir parçası olamayacağını belirterek, "Esed'in Suriye için sunabileceği en iyi çözüm, istifa etmektir." dedi.

Kuveyt resmi haber ajansı KUNA'nın haberine göre, 6 ülkeyi kapsayan Körfez turu kapsamında Suudi Arabistan'ın ardından Kuveyt'i ziyaret eden Hammond, Kuveyt Emiri Şeyh Sabah el-Ahmed el-Cabir es-Sabah tarafından kabul edildi.

Kuveyt Dışişleri Bakanı Sabah Halid el-Hamed es-Sabah'ın da hazır bulunduğu görüşmede, ikili ilişkiler ve güçlendirme yolları, iki ülke arasındaki iş birliği, bölgeyi tehdit eden meydan okumalarla mücadele için ortak çabaların yanı sıra bölgesel ve uluslararası gelişmelerin ele alındığı kaydedildi.

Philip Hammond'un, BM Yemen Temsilcisi İsmail Vild Şeyh Ahmed'le de bir araya gelerek, müzakerelere ilişkin son gelişmeleri ele aldıkları ifade edildi.

Hammond, görüşme sonrası düzenlediği basın toplantısında, ülkesinin Beşşar Esed'in yönetimden gitmesinden yana olduğunu vurgulayarak, "Esed çözümün bir parçası olamaz. Esed'in Suriye için sunabileceği en iyi çözüm, istifa etmektir." ifadesini kullandı.

DAEŞ ile mücadele için kurulan ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun çabaları neticesinde örgütün gücünün ve askeri ve medya alanında ilerlemesinin kısmen önüne geçildiğini savunan Philip Hammond, "DAEŞ'in en önemli güç noktalarından biri, militanlarını sosyal paylaşım sitelerinde kullanmak. Koalisyon güçleri, örgütün sosyal medya aracılığıyla verdiği mesaj ve açıklamaların gücünü kırmayı başardı." diye konuştu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...