Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Terör Paris turizmini vurdu

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Terör Paris turizmini vurdu

DÜNYA Haberleri  / AA

Geçtiğimiz yıl kasım ayında meydana gelen saldırılar ile son günlerde düzenlenen grev ve gösteriler, Paris turizmini önemli ölçüde etkiledi.

Bölgesel Turizm Komitesi’nin raporuna göre, bu yılın ilk 3 ayında Paris’i ziyaret eden yabancı turist sayısında önemli ölçüde düşüş yaşandı. Buna göre 2016’nın ilk üç ayında Paris’teki otellerde doluluk oranı bir önceki yılın ilk üç ayına oranla yüzde 7,7 azaldı. Otellerdeki doluluk oranı bu düşüşle yüzde 56 oranında gerçekleşti.

Terör ve sosyal olaylar nedeniyle Paris’ten uzak duranlar arasında ilk sırayı Japonlar alıyor.

Başkenti ziyaret eden Japonların sayısı 2015 yılının ilk 3 ayına oranla yüzde 56 geriledi. İkinci sırada yüzde 35’lik düşüşle Ruslar yer alıyor. 2015’te özel kampanyalar sayesinde yüzde 49 oranında artan Çinli turist sayısında da yüzde 13,9 gerileme meydana geldi. 2015 yılında "24 saatte vize" gibi özel kampanyalar sonrası Paris’e gelen Çinli turist sayısı 1,2 milyona çıkmıştı.

Uzmanlar, Paris’teki mevcut istihdamın yüzde 18,8’inin turizm sektörüne bağlı olduğunu ve şehrin bütçesinin yüzde 13’ünün yine turizm gelirinden sağlandığını söylüyor.

Yaz rezervasyonları da düşüşte

Otelcilik ve Endüstri Meslekleri Birliğine (UMIH) göre, bu yaz Paris’e yapılan rezervasyonlar önceki yaza göre yüzde 20 ile yüzde 50 arasında düşüş gösterdi.

Bu arada, Fransa’yı karıştıran çalışma yasası gösteri ve grevleri nedeniyle ekonomik göstergeler yeniden düşüşe geçti. Ulusal Bağımsız Otelciler Birliğinin araştırmasına göre, son haftalarda düzenlenen gösteri ve grevler nedeniyle başkent Paris’te otellerin doluluk oranı, terör saldırılarının düzenlendiği 13 kasım 2015 haftası seviyesine düştü. Fiyatlarda ise yüzde 22 oranında gerileme söz konusu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...