Perakende markaları e-ihracata başlıyor

Düzenleyen: / Kaynak: Sabah
Perakende markaları e-ihracata başlıyor

Ekonomi Haberleri  / Sabah

Türk perakende sektörü eBay’le yurtdışına açılıyor. Artık firmalar, ürünlerini direkt olarak bireysel tüketicilere satabilecek

Türk perakende sektörü online ticarette küresel hale geliyor. 2011'de GittiGidiyor'u satın alarak Türkiye pazarına giren eBay, Türk perakende markalarının ürünlerini yurtdışında satmasını sağlayacak bir sistem kuruyor. Sistem hayata geçtiğinde, firmalar yurtdışında bir tek ürünlerini bile satma olanağı bulacak.

KİĞILI İLE BAŞLADI
 Sistem ilk olarak Kiğılı markası ile Almanya'da hayata gececek. Uygulama hakkında bilgi veren eBay CEO'su Devin Wenig, "Bence bu e-ticaretin devrimi. Almanya'daki pilot projede de bunu görüyoruz" dedi. GittiGidiyor Genel Müdürü Öget Kantarcı ise "Şu anda eBay'in Almanya'daki sitesine girdiğinizde 10 binin üzerinde listeleme ile aktif satışa geçtiğini göreceksiniz. İleride bunu diğer satıcılarımıza da yayacağız. Şu anda Kiğılı mallarını herhangi bir kargo bedeli ödemeden alabiliyorsunuz" dedi. Firma projenin ileri safhalarında tüm ülkelerde depolama tesisleri kurmayı da planlıyor. e-ticarette mobil satışların payının yüzde 42 olduğunu, Türkiye'de ise bu oranın 26 olduğunu belirten Wenig, geçmişte güven eksikliği nedeniyle e-ticarette daha küçük meblağlarda harcama yapıldığını belirtti. Artık güvenin oturduğunu belirten Wenig, "Her hafta mobil cihazlar üzerinden 13 bin otomobil satışımız var. Ayrıca eskiden erkekler daha fazla alışveriş yaparlardı artık eşitlik var" dedi.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Sabah
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...