Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Semt lokantasında 4 kişilik iftar 74 lira

Düzenleyen:
Semt lokantasında 4 kişilik iftar 74 lira

Ekonomi Haberleri

Çorba, pide, ayran, baklava, sulu ana yemek ve hurmadan oluşan klasik bir iftar menüsünün semt lokantasındaki maliyeti 74 lirayı buluyor. Lüks restoran ve otellerdeki menüler ise kişi başına 300 lirayı geçiyor...

Ramazan için geri sayım başladı. Yeme-içme ile ilgili hemen hemen bütün sektörlerde yoğun bir telaş var. Vatandaşlar mutfaklarını ramazan için donatmaya çalışırken, restoran ve oteller davetlere hazırlık yapıyor. Televizyonlardaki yemek programları da hafif, kolay, ucuz iftar sofraları için tarif verme yarışındalar. İftar sofralarının maddi boyutuna baktığımızda ise karşımıza bin bir çeşit seçenek çıkıyor. Evde iftar sofrasının bu yıl minimum bedelinin 50 lira olduğu dikkat çekiyor. 4 kişilik bir ailenin iftar sofrasında et, çorba, pilav, peynir, meyve, salata, pide, tatlı, reçel, zeytin ve hurmaya yer verdiğini düşündüğümüzde bedel en az 50 lirayı buluyor. 
LÜKS İSE 4 KİŞİ 1000 TL
"Bugün dışarıda iftar edelim" dediğinizde en az 74 liraya mal olurken, 5 yıldızlı otellerle lüks restoranlarda 4 kişilik ailenin iftar faturası 1000 lirayı bulabiliyor.
Ürün fiyatlarına baktığımızda, 1 porsiyon çorbanın ortalama fiyatının 5.14 lira, ayranın 1.5 lira, pidenin 1.5, 1 kilogram baklavanın 29 lira, 1 porsiyon kuru fasulye-pilav ikilisinden oluşan ana yemeğin 8.2 lira, 50 gram hurmanın 4.5 lira olduğunu görüyoruz. Bu doğrultuda 4 kişilik bir ailenin restoranda çorba, ana yemek, pide, baklava, ayran ve hurmadan oluşan iftar menüsü için, semt lokantasında kişi başına 18.6 lira ödemesi gerekiyor. 4 kişilik aile için bu bedel 74 lirayı buluyor. Ana yemek için kebap tercih edildiğinde ise 4 kişilik ailenin iftarı 104 lirayı buluyor.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...