Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Özilhan: Orta Asya'da çok cazip fırsatlar var

Düzenleyen:
Özilhan: Orta Asya'da çok cazip fırsatlar var

Ekonomi Haberleri

Anadolu Grubu’nun ana hissedarı olduğu Coca-Cola İçecek (CCİ), Kazakistan’daki ikinci fabrikasını başkent Astana'da 80 milyon dolarlık yatırımla hizmete açtı.

Halime Gürbüz ASTANA
Törende konuşan Anadolu Grubu ve Coca-Cola İçecek Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan, "Bugün Coca-Cola sisteminin satış hacmi bakımından beşinci, nüfus bakımından ise ikinci en büyük şişeleyicisi konumundayız. Orta Asya ve Kafkasya’da 5 ülkede yatırımımız var. Son 10 yılda Orta Asya’ya yarım milyar dolardan fazla yatırım yaptık. Bunun 250 milyon dolardan fazlasını Kazakistan’a yaptığımız yatırımlar oluşturuyor. Son 10 yılda faaliyet gösterdiğimiz ülkelerdeki toplam yatırımımız ise 2 milyar doları geçti. Orta Asya, Türk yatırımcıları için cazip fırsatlar sunuyor. Her şeyden önce giderek büyüyen nüfus ve iş gücü var. Bunun yanı sıra yatırım maliyetleri çok elverişli" dedi. CEO Burak Başarır ise, "Faaliyet gösterdiğimiz 10 ülkede, 380 milyon nüfusa hitap ediyoruz. Kazakistan'da 2500 kişiye istihdam sağladık. Astana fabrikamızla yüzde 21 oranında kapasite artışı yakaladık" diye konuştu. Coca-Cola İçecek, Kazakistan'da ilk fabrikasını 1995 yılında Almatı şehrinde açmıştı.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...