Genç “Zekâ Küpleri”ni bulup ortaya çıkaracak

Düzenleyen:
Genç “Zekâ Küpleri”ni  bulup ortaya çıkaracak

Ekonomi Haberleri

Turkcell, Milli Eğitim Bakanlığı himayesinde hayata geçirilen “Zeka Küpü” projesi kapsamında IQ seviyesi 130’un üzerinde olan özel yetenekli çocuklara eğitim verecek.

Ekonomi Servisi  
Proje kapsamında, Ordu, Adana, Erzincan, Ankara, İstanbul, Kütahya ve Şanlıurfa’daki BİLSEM’lerde (Bilim ve Sanat Merkezi) Turkcell tarafından özel tasarlanmış, “kendin yap” kültürü ile teknolojik üretkenliği hedef alan laboratuvarlar oluşturuldu. Özel yetenekli öğrenciler bu laboratuvarlarda 3 boyutlu yazıcılar, Arduino elektronik öğrenme kitleri, robot ve yazılım ekipmanlarıyla tanışacak. Nesnelerin interneti ve yazılımcılık konusunda eğitimler alacak. Laboratuvarlarda verilen yüz yüze eğitimler, www.zeka-kupu.com üzerinden Turkcell Akademi eğitim altyapısı kullanılarak verilen online eğitimlerle desteklenecek. Turkcell proje kapsamında 65 şehirde 77 BİLSEM’e laboratuvar kurarak, 3 yılda 10 bin aile, öğretmen ve öğrenciye ulaşmayı hedefliyor. Ordu'daki laboratuvarın açılışında konuşan Turkcell Yönetim Kurulu üyesi Mehmet Hilmi Güler, “Geleceğin ödüllü bilim adamları, Aziz Sancarlar’ı bu laboratuvarlarda yetişecek. Dünya ekonomisi teknolojinin yön verdiği 4. Sanayi devrimi ile şekillenirken, bizim çocuklarımız ve gençlerimiz de bu sürecin üreten birer parçası olacak” diye konuştu.  

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...