Kurtulmuş: ‘Paralel’le mücadelede yeni safhaya geçildi'

Düzenleyen:
Kurtulmuş: ‘Paralel’le mücadelede  yeni safhaya geçildi'

POLİTİKA Haberleri

Milli Güvenlik Kurulu’nun (MGK), tavsiye kararı alarak “terör örgütü” ilan ettiği Paralel Yapı’ya karşı yeni hükümet de harekete geçti.

Haber Merkezi ANKARA
Dün Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında, güven oylamasından sonraki ilk toplantısını gerçekleştiren Bakanlar Kurulunda, gerekli her türlü adımın atılması kararlaştırıldı. 
Çankaya Köşkü’nde gerçekleştirilen Bakanlar Kurulu’nda alınan kararlarla alakalı değerlendirmelerde bulunan Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, şöyle konuştu: “MGK’nın tavsiye kararıyla birlikte Paralel Yapı ile mücadelede yeni bir safhaya geçilmiştir. Paralel Devlet Yapılanması ilk kez MGK toplantısında tavsiye kararı olarak, bir terör örgütü olarak nitelendirilmiş ve bundan sonraki mücadelenin ana çerçevesi de bir terör örgütüyle mücadele şekline getirilmiştir. Dolayısıyla bunun gerektirdiği her şey hem hükümet hem gerekli yargı birimleri tarafından yerine getirilecek, uygulama aksatılmadan sürdürülecektir.” Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Türkiye’ye yönelik son açıklamalarını da yorumlayan Kurtulmuş, “Ben Rusya tarafının da bu meseleyi daha fazla uzatmasının Rusya’ya bir fayda sağlamayacağı kanaatindeyim. İki ülke arasında aşılmaz, çözülmez engeller yok” şeklinde konuştu. 
ERKEN SEÇİM YOK
Erken seçimin gündemde olmadığın altını çizen Kurtulmuş, yargı başkanlarının, MGK’da MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın görevden alınacağı konusunun konuşulduğu iddialarını da yalanladı.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...