Bakan'dan tiryakiye tüyolar

Düzenleyen:
Bakan'dan tiryakiye tüyolar

SAĞLIK Haberleri

Bakanlık, “El-ağız alışkanlığınız sizi zorluyorsa kalem ya da stres topu ile oynayabilir, ağzınızda kürdan bulundurabilirsiniz” tavsiyesinde bulundu.

Gökhan KAYA ANKARA
Sağlık Bakanlığı, sigarayı bırakmak isteyip de zorlanan tiryakiler için bazı pratikleri bilgiler hazırladı. Bakanlık, “gerginliğinizi giderecek uğraşılar bulun; yürüyüşe çıkabilir, alışveriş yapabilir, sigara içmeyen bir arkadaşınızı ziyaret edebilirsiniz” önerisinde bulundu.
Bol su içmesinin ve meyve yenilmesinin sigarayı bırakma sürecinde faydalı olacağını kaydeden Bakanlık, çay ve kahve gibi içeceklerin sigara içme isteğini uyandırması durumunda bu içeceklerin miktarının azaltılmasını istedi.
Bakanlık tiryakilere “El-ağız alışkanlığınız sizi zorluyorsa kalem ya da stres topu ile oynayabilir, ağzınızda kürdan bulundurabilir, şekersiz sakız çiğneyebilirsiniz” tavsiyesinde de bulundu.
İşte Bakanlığın sigarayı bırakmak isteyenlere hazırladığı reçetesi:
SOFRADA OYALANMAYIN
¥ İlk 2-3 hafta sigara içilen ortamlara girmemeye çalışın. Bir süre sigarayı hatırlatıcı günlük alışkanlıklarınızdan vazgeçmeyi deneyin.
¥ Meyve ya da çiğ yenebilen sebze (havuç, marul, salatalık gibi) atıştırın.
¥ 10 kez derin nefes alıp verme egzersizi uygulayın.
¥ Basit egzersiz hareketleri yapın.
¥ Sigara içemeyeceğiniz bir şey yapın, duş alın.
¥ Yemek sonrası istek geldiğinde sofrada oyalanmayın, hemen kalkın dişlerinizi fırçalayın, meyve yemeyi deneyin.
¥ İş ortamı ya da evde o anda uğraştığınız iş size sigarayı çağrıştırdıysa işinize tamamen farklı bir uğraşıyla kısa bir süre oyalanmaya çalışın.

 

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...