Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Tayvan’da Türk kültürü tanıtıldı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Tayvan’da Türk kültürü tanıtıldı

DÜNYA Haberleri  / AA

Türkiye’nin UNESCO Dünya Mirasları Sergisi, Taipei Türk Ticaret Ofisi’nin, Keelung Xinyi İlkokulu’nda düzenlediği Türk Haftası etkinlikleri kapsamında açıldı.

Açılış töreninde konuşan Taipei Türk Ticaret Ofisi Temsilcisi İsmet Erikan, temsilcilik olarak bu ve benzeri etkinliklere büyük önem atfettiklerini belirterek, Tayvan genelinde Türk kültürünü tanıtmak için çaba harcadıklarını söyledi.

Kamu diplomasisi faaliyetlerinin Türkiye'ye ilişkin algının olumlu yönde gelişmesine büyük katkı sağladığına inandığını ifade eden Erikan, son yıllarda ivme yakalayan Türkiye-Tayvan ilişkilerinin kültürel boyutta da beslenmesi gerektiğine dikkat çekti.

Erikan, Türk kültürünü tanıtıcı etkinliklere geçmişte olduğu gibi ilerleyen dönemde de yoğun şekilde devam edeceklerini dile getirdi.

Tayvan'da çeşitli etkinlikler yapılacak

Tayvan’da gelecek günlerde düzenlenecek "Türk Halı-Kilim ve Seramik-Çini Sergisi", "Türk Kültür Ayı", "Türk Yemeği Dersi", "Atatürk'ün Hayatı ve Başarıları Sergisi", "Burhan Doğançay-Dünya Duvarları Fotoğraf Sergisi" gibi faaliyetlerin hazırlıklarının devam ettiğini aktaran Erikan, daha önce Devrim Erbil, Ahmet Yeşil, Işıl Özışık gibi sanatçıların sergilerinin yapıldığını sözlerine ekledi.

Temsilci Yardımcısı Halil İbrahim Dokuyucu da törende yaptığı konuşmada, Türkiye’nin kültürel zenginliğine vurguda bulunarak, öğrencilere Türk kültürünü tanıttı.

Türk kültürünün tanıtılması memnun etti

Törende söz alan okul müdürü Li-Wen Lai da öğrencilere Türk kültürünün tanıtılmasından büyük memnuniyet duyduklarını ve Taipei Türk Ticaret Ofisi ile işbirliklerinin ilerleyen dönemde daha başka etkinliklerle sürdürülmesini istediklerini kaydetti.

Öğrenciler, açılış töreninin ardından Türkiye’nin UNESCO Dünya Mirasları Sergisi’nde bulunan fotoğrafları inceledi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...