Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Elektrik şirketi vatandaşa göre ödeme yapacak

Düzenleyen:
Elektrik şirketi vatandaşa göre ödeme yapacak

Ekonomi Haberleri

Başkent EDAŞ'ın yapı bağlantı hatlarında ortaya çıkan arızalarda, kesilen elektriğin parası abonelere geri ödenecek.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'ndan (EPDK) alınan bilgiye göre, Başkent EDAŞ'ın yapı bağlantı hatlarında ortaya çıkan arızalarda, şirketin yapması gereken onarım işini yapmadığı, arıza tespit ve ölçümlerinden ücret alarak da ilgili kanun ve yönetmeliklere aykırı hareket ettiği belirlendi.

BU İLLERİ KAPSIYOR

Bu nedenle şirketin, kullanıcılar tarafından karşılanan veya kullanıcılara fatura edilen bedelleri, 90 gün içinde abonelere geri ödemesine karar verildi.

Ankara, Bartın, Çankırı, Karabük, Kastamonu, Kırıkkale ve Zonguldak illerinin elektrik dağıtımından sorumlu şirketin, mevzuatta net olarak tanımlanmadığı ve buna ilişkin bütçe ayrılmadığı gerekçesiyle arızalara müdahale için gerekli çalışmaları yerine getirmediği ifade ediliyor. Şirketin, yapması gereken arıza tespit ve ölçümlerinden ücret aldığı belirtiliyor.

SAVUNMAYI YETERLİ BULMADI

EPDK tarafından, Başkent EDAŞ'ın konuya ilişkin kuruma yaptığı yazılı savunmanın ardından, savunmada belirtilen hususların ilgili kanun ve mevzuata aykırı davranmayı haklı gösterecek gerekçeler olmadığına karar verildi.

90 GÜNLÜK SÜRE TANIDI

İlgili kanunun yürürlüğe girdiği 30 Mart 2013 tarihinden itibaren yapı bağlantı hatlarının bakım onarım ve arıza işlemlerine ilişkin şirkete ulaşan taleplerden reddedilen, kullanıcılara fatura edilen veya kullanıcılar tarafından karşılanan bedellerin abonelere geri ödenmesi için şirkete 90 gün süre tanındı.

Ayrıca, yapı bağlantı hatlarının bakım, onarım ve arıza işlemlerinin yerinde ve zamanında yapılması ve bu işlemler için kullanıcılardan herhangi bir ücret talep edilmemesi konusunda Başkent EDAŞ'a ihtar verildi.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...